Bakan Bağış, karayoluyla Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı Şalgamlı beldesine geldi ve Tekirdağ Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ve Şalgamlı Belediye Başkanı Salih Kıvanç ile birlikte yeni yapılan belediye ek hizmet binasının açılışını yaptı. Açılış töreninin ardından konuşan Bakan Bağış, yatırımın gerçekleştirilmesinde ortaya çıkan kardeşlik ve dayanışma dokusunun yatırımı anlamlı hale getirdiğini söyledi.

Buraya gelmesinden rahatsız olan bazı çevrelerin olduğunu belirten Bağış, ana muhalefet partisi temsilcisinin, 'Bakanın ne işi var bu açılışta' sözlerini eleştirdi. Bakan Bağış, ''Bu, ilk kez olmuyor. 2,5 yıl önce Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine 38 yıldan sonra giden ilk bakan olmuştum. Meclisin yüz karası bir milletvekili o dönemde bana 'Ne işin var burada' demişti. 'Hoş geldin diyeceğine, ne işin var burada diye sorar mı insan' demiştim. Şahsına değil ama milletin ona verdiği oya istinaden elimi uzatmıştım. Kendisi de 'Ben sorarım' diyerek elimi sıkmamıştı. Yine Tekirdağ'a yakışmayan bir ana muhalefet temsilcisinin 'Bakanın ne işi var bu açılışta' diye koparttığı bir yaygara var. Buradaki açılışta Şalgamlı'daki kardeşimle yürek yüreğe olmaktan onur duyarım'' dedi.

ÇAKMA GANDİ

CHP’yi de eleştiren Bakan Bağış, “Biz CHP zihniyetini biliyoruz. Bu millet hala dipçik gördüğü zaman aklına CHP geliyor. CHP zihniyeti, tek kanallı siyah beyaz televizyon zihniyetidir. Onların vatandaşın sorunlarıyla dertlenme gibi bir anlayışı hiçbir zaman olmamıştır, bu saatten sonrada olmasını beklemek zaten onlara haksızlık yapmak olur. Onlar, şimdi buldukları çakma bir Gandileri var, onun peşinden gidip dursunlar” diye konuştu.

'OĞLUM BAK GİT'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, CHP'nin, kiminle iç içe olduğunu gördüklerini belirterek, şunları söyledi:

''Partilerinin bir milletvekili ortalığı ayağa kaldırdı. 'Beni kaçırdılar, dağa kaldırdılar' diye. Ertesi gün de 'Çok nazik çocuklar, çok efendi çocuklar bana çok iyi davrandılar' diyerek terör örgütünün propagandasını yapmaya kalktı. Kimileri gider hainlerle kucaklaşır, kimileri gider dağa kaldırıldıktan sonra onları övmeye başlar. AK Partililer, halkın içindedir. Başbakanımız bu görevi tebliğ ettiğinde bir talimatı olmuştur. 'Egemen Bey, Avrupa'da 75 milyon kardeşini temsil edeceksin. Diklenme ama hep dik dur' demişti. Onun için biz Şalgamlı'da, Tekirdağ'da, Kırklareli'de, Edirne'de ve 81 ilimizde milletimizden aldığımız enerji ile Türkiye'ye laf etmeye kalkanlara, 'Oğlum bak git' diyoruz. Milletin vekili olamayıp, örgüt vekili olanlara da aynı şekilde sesleniyoruz."

Bakan Bağış, açılışın ardından Tekirdağ'a geçti ve il teşkilatını ziyaret etti. Ardından da karayoluyla İstanbul'a hareket etti.



RY, İK(LK/AK)