Konya'da bulunan Bakan Egemen Bağış, Ak Parti İl Başkanlığı ziyaretinde 2014 ve 2015 yılında yapılacak seçimlerin önemini anlattı. 

2014 yılının temmuz ayında ilk defa millet iradesiyle cumhurbaşkanının seçileceğine dikkat çeken Bakan Bağış, "O gün, o seçimde bizim güçlü olabilmemiz için Ak Parti'nin adayının, hepimizin gönlündeki adayın kim olduğunu biliyoruz. Onun kazanabilmesi için bizim o seçimden 4 ay önceki yerel seçimde çok başarılı olmamız lazım. Öyle bir netice ortaya koymamız lazım ki, ana muhalefet partisinin genel başkanı, yavru muhalefet partisinin genel başkanı, sayın başbakanımızın, genel başkanımızın karşısına aday çıkarmakta bile tereddüt yaşasınlar" dedi. 

Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday çıkartmakta şimdiden tereddüt yaşadıklarını ifade eden Bakan Bağış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aday olması halinde destekleyebilecekleri yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş. Ömürleri boyunca iki kardeş gibi birbirlerine sahip çıkmış, dayanışma içinde olmuş, bu iki liderin arasına sayın Kılıçdaroğlu fitne sokabileceğini zannediyor. Ya, yüreğin yetiyorsa çık 'ben adayım' de. Yüreğin yetiyorsa Cumhurbaşkanlığı'na aday ol. Boyunun ölçüsünü sana gösterelim. Konya'da da gösterilim, Manisa'da da gösterilim, İstanbul'da da gösterelim. Ama yüreği yetmiyor. CHP'nin dönüp dolaşıp Ak Parti'nin adayına karşı önereceği aday yine Ak Partili bir aday olsun istiyor. Bu Türkiye'de demokrasinin ve muhalefetin geldiği noktayı gösteriyor. Milli şairimiz ne demiş, 'Tefrika girmedikçe bir millete, düşman giremez.' Toplu vurdukça, yürekler onu sindiremez. Allah bizim yüreklerimizi hep böyle toplu vurdursun. Hiç kimsenin bu fitne oyunlarına geleceği yok."

BAŞBAKANIMIZ VE CUMHURBAŞKANIMIZ ARASINA FİTNE SOKMAK KİMSENİN HARCI DEĞİL 

Bakan Bağış, "Sayın başbakanımız ve sayın cumhurbaşkanımız, şu 10 yılda Türkiye'ye çok şey gösterdiler. Kardeşlik, hukuku nedir, dayanışma nedir, birbiri için özveride bulunmak nedir, bunu defalarca gösterdiler. Yine gösterirler. Bizim sayın başbakanımız ve cumhurbaşkanımız arasına fitne sokmak, kimsenin harcı değildir. İkisi de onların etrafındaki ekibinde, çalışan arkadaşlarımız da bu konularda son derece bilinçlidirler. Bize düşen görev ise 2014 yılının martındaki yerel seçimlerde tarihi zaferi gerçekleştirip, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde farlı düşünceleriniz olabilir, farklı adaylarınız olabilir, farklı görüşleriniz olabilir, ama o seçimler için tek yumruk olup Türkiye'ye istikrarı sağlayacak bir yönetimi inşallah hep birlikte sağlamamız lazım" dedi. 

KILIÇDAROĞLU, GEL ŞU ŞEB-İ ARUS'A EDEP ÖĞREN

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmeyi sürdüren Bakan Bağış, "Türkiye'de derenin kenarında oturmakla bilinen bazı köşe yazarları var. Geçenlerde açık açık yazdılar. Bu muhalefetle bir şey olmaz. Varsa yoksa, tek çaremiz Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan'ı birbirine düşürmek. Tayyip Erdoğan'ı da Fetullah Gülen ile çarpıştırmak diye. Ne sayın Fetullah Gülen, ne Tayyip Erdoğan, ne Cumhurbaşkanımız bu küçük ayak oyunlarına tenezzül edecek, bunların bu fitne çabalarına prim verecek insanlar değiller. Hepsi ülkelerini çok seven, hepsi ülkelerinin birlik ve beraberliği için yüreklerini ortaya koymuş ve bugüne kadar da çok çileler çekmiş insanlardır. Onun için ben ana muhalefete Konya'dan sevginin, hoş görürünün, dayanışmanın başkentinden Hz. Mevlana'nın huzurundan bir mesaj göndermek istiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, gel şu Şeb-i Arus'a da biraz edep öğren. Biraz ülkenin birliğini, beraberliğini sağlamak için fikir al" diye konuştu. 

Bakan Bağış, Konya gezisi sırasında sosyal paylaşım sitesi twitter sayfasından İstanbul'daki terör saldırısında değinerek, 'İstanbul Gaziosmanpaşa'da polisimize saldırıp, şehit eden hainler BAŞARAMAYACAKSINIZ! Şehidimize rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum' mesajını paylaştı. 



MKY,HD (İA/RT)