İstanbul Naroktik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı’nda durumundan şüphelendiği Peru uyruklu Carmen H.B.V. ile yine Peru uyruklu Tobias H.T.’yi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Carmen H.B.V.’nin yapılan sorgusunda bağırsaklarında uyuşturucu olduğu belirlendi. Güney Amerika’dan Türkiye’ye gelen buradan da Mısır’a geçmeyi planlayan Carmen H.B.V., hastaneye sevk edildi. Perulu kadının bağırsaklarındaki uyuşturucuları doğal yollarla düşürmesi beklendi. Kan kanseri olduğu belirtilen Carmen H.B.V'nin bağırsaklarında içinde sıvı kokain bulunan 52 prezervatif çıktı. Ele geçirilen likit kokainin 1 kilo 160 gram olduğu belirtilirken, Perulu kadın çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SİLAH ZORUYLA GELDİM

Emniyette ifade veren Carmen H.B.V.’nin, hastalığı için paraya ihtiyacı olduğu ve bunun için kuryeliği kabul ettiği, bir şebeke üyesinin Türkiye üzerinden Mısır’a gitmesi gerektiğini söylemesi üzerine vazgeçtiğini ancak şebekenin silah tehdidi ile kuryeliği kabul ettirdiğini söylediği öğrenildi.

BİRBİRLERİNİ TANIMIYORLAR

Polisin yaptığı diğer bir çalışmada ise Carmen H.B.V. ile aynı uçakla Türkiye’ye gelen ve ülkemizden Mısır’a geçmeyi planlayan Peru uyruklu Tobias H.T. gözaltına alındı. Hareketlerinden şüphelenilen Tobias H.T.’nin de bağırsaklarında uyuşturucu olduğu belirlendi. Uyuşturucular doğal yollarla çıkarıldı. Tobias H.T.’nin vücudundan 52 prezervatif içerisinde 1 kilo 575 gram ağırlığında sıvı kokain çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde tutuklanan Tobias H.T.’nin, Carmen H.B.V. ile birbirlerini tanımadıkları öğrenilirken, aynı şebeke tarafından kurye olarak kullanıldıkları tahmin ediliyor.