İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan kararla Göztepe Parkı’nda camii yapılmak istenmesine karşı olan yaklaşık 200 kişi, parkın Bağdat Caddesi tarafında toplanarak eylem yaptı. Ellerinde balon, pankart ve dövizlerle slogan atan eylemciler kısa bir süreliğine Bağdat Caddesi’ni trafiğe kapadı. Göztepe Parkı’nın betonlaşmaması ve camii yapılmaması için destek isteyen eylemcilere sürücülerin bir çoğu korna çalarak destek verirken, bazı sürücülerle tartışma yaşandı.


Caddenin trafiğe kapatılmasına sinirlenen bir dolmuş şoförü eylemcilere tepki gösterdi. Camii projesini desteklediğini söyleyen dolmuş şoförü "Ben buraya camii yapılmasını istiyorum. Siz yolu kapatırsanız biz de camii isteriz. Buraya camii yapılacak" diye konuştu.


Kısa bir süre sonra yol kapama eyleminden vazgeçen protestocular caddenin her iki yanına dizilerek ellerindeki döviz ve balonları sallayarak slogan attı. Bu sırada, bir beton mikserini durdurmaya çalışan bir kadın ezilme tehlikesi geçirdi.


Grup adına basın açıklaması yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Kadıköy Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Saltuk Yüceer, Göztepe Parkı'na cami yapılmasını istemediklerini belirterek, "Bizler Göztepeliler olarak geleceğimiz adına son derece yaşamsal öneme sahip parkımızın bütünlüğünü korumak için yedi yıl sonra yeniden bir aradayız. Tüm yetkililere sesleniyoruz. Göztepe parkı hiçbir gerekçe ile hiçbir biçimde yapılaşmaya açılamaz" dedi.


(FOTOĞRAF-MD)