Su ürünlerinde konulan avlanma yasağının bugün sona ermesinden sonra Bandırmalı balıkçılar yeni sezona, gırgır avcılığındaki derinliğin 18 metreden 24 metreye çıkarılmasını protesto ederek başladılar. Yasağın bittiği saat 24.00'te denize açılan balıkçılar, 'Sesizimi duyun', '24 metreye çıktık elimiz boş döndük', 'Yastayız' yazılı pankartlar asılı tekneleriyle ağ atmadan kıyıya döndü.

Yeni uygulamanın balıkçılık sektörünü büyük sekteye uğratacağını belirten Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, "Sabırla beklediğimiz balıkçılık sezonunun açılış günü olan 1 Eylül, balıkçılığın hasadı Türkiye'de balığın bollaştığı, ucuzlaması gerektiği gün olması lazımken, maalesef bayram günümüz matem gününe dönüşmüştür. Bu uygulama bu şekilde devam ederse balıkçılık ölecek, tayfalar aç ve susuz kalacak" dedi.

Avlanma yasağının balık fiyatlarını artıracağını da söyleyen Osman Kocaman, "Bugün Bandırma Balık Hali'ne bir miktar lüfer geldi. Onların da tanesi 40 ila 50 TL arasından satıldı. Palamutların ise çifti 25 TL'den verildi. Daha önceden kasası 25 TL'den satılan palamudun şimdi çiftini bu paraya veriyoruz. Artık balık lüks tüketim maddeleri arasına girmiştir" diye konuştu.



EÖ,MT(FK/CK)