Badem’e özel havuzunda sopalı eğitim verildiğinin yer aldığı görüntüler üzerine,  internette sosyal paylaşım sitelerine yüzlerce mesaj gönderilerek, bunu yapanların cezalandırılmaları istendi. Marmaris’teki Sivil Toplum Kuruluşları olayı yasal boyutlara taşımaya hazırlandıklarını açıklarken, köylüler de duruma tepki gösterdi. Marmaris Çevreciler Derneği ile Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanları açıklama yaparak Badem’i döven uzman veteriner Avni Gök ile buna önayak olan herkesin cezalandırılmalarını istedi.

"BİLİMSEL YÖNÜ YOK"

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, televizyonda izledikleri dayak sahneleri karşısında isyan durumuna geldiklerini ifade ederek, "Hayvanlara karşı davranış cehaletlerini son zamanlarda fazla yaşamaya başlamıştık. Bu hayvanların eğitimleri sadece sevgi ile olabilecek bir olay. Çocuğumuza bile el kaldırmazken böyle bir olayı izlemek ve görmek bizde infial yarattı. Yasal yollara bunu aktaracağız. Hukukçularımızla görüşerek ne yapacağımıza karar vereceğiz. Bu olayın takipçisiyiz. En enteresan tarafı da bu eğitimin bilimsel olduğunu iddia etmeleri. Birlikte çalıştığımız Muğla Üniversitesi'ndeki hocalarımıza da bu bilimselliği sorduk. Onlar da bu işi reddediyor. Hiçbir bilimsel yönü olmadığı gibi bunu eğitimli ve diplomalı biri tarafından yapılmasını da garip karşıladılar” dedi.

"YAPILAN İŞKENCEDİR"

Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Suna Ak da, “Son derece üzücü. Özellikle bunu bir veterinerin yapması bize çok acayip geldi. Hani cahil bir insan yapsa neyse diyeceksiniz. Rehabilite için hiçbir hayvan sopayla eğitilmez. Hayvan korumacılar olarak tepkiliyiz. Acilen olaya el konulması gerekiyor. Zaten kanuna ilaveler olursa bu şekilde davranan veterinerlerin de ceza görmesi gerekir. Neticede yapılan işkencedir” diye konuştu.

KÖYLÜLER TEPKİLİ

Karacasöğüt Köyü’nün Karaca Mahallesi sakinleri de AFAG’a tepki gösterdi. Vatandaşlardan Bayram Ünsal, Akdeniz Foku Araştırma Grubu (AFAG) üyelerinin özel mülkiyetlerinin üzerine konduklarını savunarak, “Daha önce buradaki balık çiftliğini yasak diye kaldırdılar, yerine Badem geldi. Dün akşam televizyonda dayak sahnelerini gördüm. Yanlış bir şey. Burada Yunus çiftliği de vardı. Madem balıkçıya yasak, onlara da yasak olsun istedik. Hiçbir şeyleri yasal değildi ki. Hatta elektrikleri de kaçak kullanıyorlardı. Kendi bölgemize bizi sokmuyorlardı. Eğer Badem’e zarar geldiyse bundan bakıcısı sorumlu” dedi.

Bir diğer köylü Mehmet Salih Şahin de, “Özel mülkiyet üzerine bu barakaları kimseye sormadan yaptılar. Balıkçıyı kaldırdılar, kendileri kondular. Halk olarak temiz sahil istiyoruz. Şu anda döküntü halinde. Dayağı akşam televizyonda gördük. Eğitimci bu kadar dayak atıyorsa artık ne diyelim. Dayak eşeğe mahsustur denir ama eşeğe bile bu kadar dayak atılmaz. Bu bambaşka bir şey” diye konuştu.