Siroz hastası işçi emeklisi Osman Koç'a, geçtiğimiz hafta Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Karaciğer Nakil Ünitesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyon ile kızı Medine Koç'un karaciğerinin bir parçası nakledildi. Osman Koç, naklin ardından hastanede çıkacağı günü beklerken, ameliyat sonrası babasına gidip elini tutarak "Geçmiş olsun" diyen kızı Medine Koç, babasıyla karaciğerini paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

"CAN VERDİ, HAYAT VERDİM"

Eşinden boşandıktan sonra babasının yanında yaşamaya başladığını belirten 3 çocuk annesi Medine Koç, "Onun ne kadar acı çektiğini yanında kaldığım süre içersinde bir kez daha anladım. Organ naklinde dokularımızın tuttuğunu öğrenince hemen karaciğerimi babamla paylaşmaya karar verdim. Kendisi de kabul edince ameliyatı gerçekleştirdik. Şu anda sağlık durumumuz çok iyi. Babam bana can verdi, ben ise karaciğerimle ona yeni bir hayat verdim. Çok mutluyum" dedi.

"ORGAN İLE UMUT BEKLEYENLER SEVİNECEK"

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Tahsin Yakut ise son bir yıldır organ transplantasyonu konusunda fakülte hastanesinde alt yapıya özel önem verdiklerini kaydederek bu yıl üçüncü kez karaciğer naklini gerçekleştirdiklerini söyledi. Yakut, "Canlıdan organ nakli kadar, kadavradan nakil de çok önemli. Vatandaşların bu konuda duyarlı olması, organ ile umut bekleyen binlerce hastayı sevindirecek" dedi.