Olay, bugün saat 08.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Ankara Caddesi'nde Devlet Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürlüğü'ne ait Sosyal Tesisleri'nin nizamiyesinde meydana geldi. Güvenlik görevlisi Mehmet Ali Kurşun, görev değişimi yaptığı mesai arkadaşı İsmail İlsever'e, iddiaya göre ''Neden ters bakıyorsun oğlum" dedi. Bunun üzerine iki güvenlik görevlisi tartışmaya başladı.

OĞLUNA ANLATTI

İşten çıktıktan sonra evine giden İsmail İlsever, torna ustası olan ve işe gitmeye hazırlanan oğlu Ramazan İlsever'e, Kurşun ile tartıştığını anlattı.

Buna sinirlenen Ramazan İlsever de, yanına babası İsmail İlsever ile babasının mesai arkadaşı Tuncay Sevim'i alıp, 45 CZB 59 plakalı otomobille babasının görev yaptığı DSİ'e ait sosyal tesislere gitti. Ramazan İlsever, tesislerin nizamiyesindeki kulübede bekleyen Mehmet Ali Kurşun'un yanına gitip, tartıştı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi sonucu Ramazan İlsever, eline geçirdiği bıçakla Kurşun'u kalbinin üzerinden yaraladı. Kanlar içinde kalan Kurşun da eline geçirdiği kürekle Ramazan İlsever'e saldırdı. Saldırı sırasında küreğin sapı kırıldı. Kurşun kanlar içinde yere yığılırken, sol kolundan yaralanan  İlsever de otomobilde bekleyen babası ve babasının arkadaşıyla hızla uzaklaştı. Ambulansla Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Ali Kurşun yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

OTOMOBİLİN YAKITI BİTİNCE AMBULANS İSTEDİ

Saldırgan Ramazan İlsever, yaralı halde Yazır Mahallesi'ndeki Beyhekim Devlet Hastanesi'ne gittiği sırada, hastaneye yaklaşık 3 kilometre kala otomobilin yakıtı bitti. Bunun üzerine İsmail İlsever de 112 Acil Servis'i arayıp, oğlunun iş kazası sonucu yaralandığını belirtip ambulans istedi. İlsever, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

OTOMOBİLDEKİ KAN İZLERİ ŞÜPHELİYİ YAKALATTI

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, Ramazan İlsever'in kaçtığı otomobili hastane yolunda terk edilmiş olarak buldu. Otomobildeki kanları fark eden polis, İlsever'in, hastaneye gitmiş olabileceği tahmin edip, 112 Acil Servis ile bağlantıya geçti. 112 Acil Servis yetkilileri, o  bölgeden bir iş kazası yaralısını alıp, Beyhekim Devlet Hastanesi'ne kaldırdıkları söyledi. Hastaneye giden polis, tedavisi tamamlanan Ramazan İlsever ile babası ve babasının arkadaşını gözaltına alındı. 3 kişi sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

UYANIK ŞÜPHELİ

Öldürülen Mehmet Ali Kurşun ile İsmail İlsever'in, görev yaptıkları kulübenin temizliği konusunda sürekli tartıştıkları ileri sürüldü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 



HD(İA/COŞ)