Vardiya Bizde Platformu, Balyoz Davası'na verilen arada Silivri Cezaevi yanında bulunan duruşma salonu önünde açıklama yaptı. Ellerinde "Adaleti mumla arıyoruz" ve "Sahte CD'leri kim üretti" yazılı pankartlar taşıyan Vardiya Bizde Platformu üyeleri adına basın açıklamasını tutuklu sanıklardan emekli Tümgeneral Mustafa Aydın Gürül'ün kızı Ayşin Öz yaptı.


Ayşin Öz, yakınlarının 1,5 yıl önce tutuklandığını belirterek,  "Bu süre zarfında iddianamenin delilleri diye yutturulmaya çalışılan dijital verilerde bin 500 den fazla sahtecilik tespit ettik. Mahkemeye sunduk görmezden geldiler. 'Mahkeme bu konuda tek bir bilirkişi raporu alsın' dedik dikkate dahi almadılar. 'Mahkemenin delil değerlendirme safhasında gerçekler ortaya çıkar' dedik. Bir sene bekledik mahkeme bu en önemli safhaya gerek duymadı, atladı" dedi.


"YAKINLARIMIZ ONLARCA LEHTE DELİLE RAĞMEN PARMAKLIKLAR ARDINDA TUTULUYORLAR"


Ayşin Öz, "Aralarında kuvvet komutanlarının da olduğu 30'a yakın tanık dinlendi. Bir tanesi bile sanıkların aleyhine konuşmadı. Savcının esas hakkındaki mütalaasında bu tanıkların ifadelerine ve sanıkların lehine olan delillere yer verilmedi. Yakınlarımız çeşitli sağlık sorunlarıyla boğuşup sağlıklarını kaybettiler. 'İnsaf, bari hastaneye yatırın' dedik. Aralarında bastonla yürüyenleri 'kaçarlar' diye tahliye etmediler. Normal bir hukuk devletinde en ufak bir şüphe bile dava çökertirken yakınlarımız binlerce lehte delil, onlarca bilirkişi raporu hiçe sayılarak 1,5 yıldır parmaklıklar ardında tutuluyorlar" diye konuştu.


"HAKLI MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"


365 sanığın 15 yıldan 20 yıla kadar hapsinin istendiği belirten Ayşin Öz "Mahkeme tanık dinlemeden, delil toplamadan, dosyayı bilirkişiye göndermeden ve hiçbir şeye de aldırmadan hükme doğru gidiyor. Özel yetkili mahkeme hukuku işte böyle işliyor. Takdiri yüce türk milletine bırakıyoruz. Unutulmamalıdır ki bize bu komployu kurup bu süreci bu yaşatanlar, bağımsız türk mahkemelerinde hesap verinceye kadar haklı mücadelemize devam edeceğiz. Biliyoruz ki biz tüm mahsumiyemizle haklıyız ve ilelebet haklı kalacağız, onlar ise bir ömür boyu haksız ve kul hakkı yemiş olarak yaşayacaklar" şeklinde konuştu.


Basın açıklamasının ardından Ayşin Öz gözyaşlarını tutamadı. Basın açıklamasının ardından Vardiya Bizde Platformu üyeleri yanlarıdnda getirdikleri güvercinleri uçurdular.


SK (MK) (FOTOĞRAF)