Gökmeydan Mahallesi Sevgi Yolu Canay Sokak'ta dün saat 18.00'de meydana gelen olayda M.C.Ş. yolda karşılaştığı Barış Yıldız'a tabancayla ateş etti. Karnına isabet eden iki kurşunla kanlar içerisinde yere yığılan Barış Yıldız, vatandaşlar tarafından taksiyle yakındaki Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Olay yerinden kaçan şüpheli M.C.Ş ise ihbar üzerine gelen polisler tarafından tabancayla birlikte yakalandı.

TEMMUZ AYINDA CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞTI

Devlet Hastanesi acil servisinde ilk müdahalesi yapılan Barış Yıldız, durumunun ağır olması nedeniyle ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne sevk edildi. Barış Yıldız doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü. Barış Yıldız'ın Adnan A.'nın öldürülmesi olayında babası Ufuk Yıldız ile birlikte 2009 yılında tutuklandığı ve kendisinin bu yılın Temmuz ayında tahliye edildiği, babasının ise halen cezaevinde bulunduğu belirtildi.

BANA KÜFÜR ETTİ

Yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edilen M.C.Ş.'nin kimsenin kendisini azmettirmediğini söyleyerek, "Barış ile daha önceden kavga etmiştik. Yolda karşılaştığımda bana küfür edince ona tabancayla ateş ettim" dediği öğrenildi. M.Ç.Ş.'nin işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceği belirtildi.

TABANCA VERDİ İDDİASI

Olayın görgü tanığı olduklarını öne süren öldürülen Barış Yıldız'ın yakınları, 3 yıl önce çıkan kavgada öldürülen Adnan A.'nın oğlu A.A.'yı şüpheli M.C.Ş.'ye bir otomobil içerisinde tabanca verirken gördüklerini iddia etti. Bu kişiler, "Otomobilden inen M.C.Ş., yolda yürüyen Barış Yıldız'ın yanına gelerek tabancayla ateş edip kaçtı. M.Ç.Ş.'yi A.A. cinayete azmettirdi" iddiasında bulundu. Polis, tanıkların ifadesi doğrultusunda A.A.'nın yakalanması için çalışma başlattı.

KAVGADA 1 KİŞİ ÖLMÜŞ 2 KİŞİ DE YARALANMIŞTI

Yenidoğan Mahallesi Menekşeler Sokak'ta 28 Nisan 2009 tarihinde meydana gelen olayda Adnan A., amcası 63 yaşındaki Ahmet A. ile 39 yaşındaki Ufuk Yıldız ve olay tarihinde 17 yaşında olan oğlu öldürülen Barış Yıldız arasında kavga çıkmıştı. Kavgada Ufuk Yıldız pompalı tüfekle ateş ederek Adnan A. ve Ahmet A.'yı yaraladı, kendisi de bıçakla yaralandı. Hastaneye kaldırılan Adnan A. kurtarılamayarak öldü.

Olayın ardından Ufuk Yıldız ile oğlu Barış Yıldız tutuklandı. Barış Yıldız, bu yılın Temmuz ayında yargılandığı Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde tahliye edildi. Babası Ufuk Yıldız'ın halen tutuklu olduğu ve davanın sürdüğü belirtildi.


HT(EK/AAA)(FOTOĞRALI)