Türkiye'de hayırseverlerin yaptırdığı okul ve derslik sayısı bakımından ilk sırada gösterilen Antalya'da bir hayırsever emekli işadamı Seyhan Cengiz Turhan tarafından Karacalar Köyü'ne yaptırılacak Anadolu Lisesi'nin, Türkiye'de bir köy yerleşim bölgesinde yaptırılacak ilk Anadolu Lisesi olacağı belirtildi. Bugüne kadar çeşitli illerde biri meslek yüksek okulu olmak üzere 6 okul yaptıran hayırsever Turhan'ın Manavgat İlçesi'ne bağlı Karacalar Köyü'nde yaptıracağı 12 derslikli Anadolu Lisesi için Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurcu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay protokolü birlikte imzaladı.

Vali Ahmet Altıparmak, Antalya adına gurur duyulan bir hayırsever Seyhan Cengin Turhan'ın üçüncü okulunu yaptıracağını söyledi. Vali Altıparmak, Turhan'ın bu davranışının herkese örnek olmasını diledi. Antalya'nın hayırseverlerin eğitime katkısı açısından Türkiye'nin en iyi konumunda olduğunu söyleyen Vali Altıparmak, hayırsevere teşekkür etti.

TÜRKİYE'NİN İLK KÖY ANADOLU LİSESİ OLACAK

Öğretmenlikten emekli babasının Manavgat ve Alanya yörelerinde 6 yıla yakın görev yaptığını belirten hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhan, bu yöreye özel ilgi duyduğunu söyledi. Türkiye'de ilk defa bir köye Anadolu Lisesi yaptıracak olmaktan mutlu olduğunu belirten Turhan, Anadolu Lisesi dışında Manavgat bölgesine Akdeniz Üniversitesi'nin kabul etmesi halinde Orman Fakültesi binası yaptırmak istediğini açıkladı. 8 bin nüfuslu Karabük'ün Eskipazar İlçesi'ne özel bir üniversite kuracağını bildiren Turhan, Anadolu Lisesi'nin inşaatına başlandığını, 2013-14 eğitim ve öğretim dönemine yetiştirileceği sözünü verdi. 

Turhan, babasının öğretmenlik yaptığı Karabük'e bağlı Eskipazar İlçesi, Yozgat ve Adana'nın merkez Seyhan İlçesi'nde okullar yaptırdı. Hayırsever işadamı Turhan, 1995 yılında başladığı eğitime destekleri kapsamında Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Karacalar Köyü'ne bir ilköğretim okulu, aynı okula bir yıl sonra ek bina, Karabük'ün Eskipazar İlçesi'ne Anadolu Lisesi ile meslek yüksek okulu binası, Yozgat'a bir ilköğretim okulu ve bilim- sanat merkezi yaptırdı.İşadamı Turhan, ayrıca Adana Seyhan İlköğretim Okulu'nun restorasyonunu gerçekleştirdi.