Dünyada bir ilk olan aynı anda çift kol ve ayak naklinin alıcısı 34 yaşındaki Atilla Kavdır, artık parmaklarını oynatamasa bile ellerini hareket ettirebiliyor. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde böbreklerinin güçlendirilmesi için zaman zaman diyaliz cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren Kavdır, yakın zamanda servise alınacak.

Atilla Kavdır'ın lise öğrencisi 15 yaşındaki oğlu İbrahim Kavdır, bugün ilk kez babasının yanına girerek ellerinden tuttuğunu açıkladı. Babasından ömründe ilk kez bu kadar ayrı kaldığını belirten İbrahim Kavdır, şunları söyledi:

"Bu gün ilk kez doktorların izniyle babamın yoğun bakım servisindeki odasına girdim. Kendisine 'nasılsın babacığım' diye sorduğumda gözüyle iyi olduğunu işaret etti. 'Sıkıldın mı' diye sorduğumda ise hareketlerinden artık sıkıldığını anladım. 'Bir an önce servise gideceksin' diye kendisini teselli ettim. Bir ara ellerinden tuttum. Ellerini ileri ve geri hareket ettiriyordu. İnşallah yakın zamanda servise alırlar da doya doya babamla hasret gideririm."



ÖE(SU/COŞ)