Kaza, Kiraz İlçesi’ne bağlı Suludere Köyü’nde bugün saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Köyün dışındaki evde oturan 32 yaşındaki Giray Çoban eşi 28 yaşındaki Yasemin Çoban ile erken saatte kalkıp ahırdaki ineklerini sağdı. Giray Çoban daha sonra bidonlara doldurduğu sütü, süt toplama merkezine götürmek için 35 AG 277 plakalı traktörün römorkörüne yükledi. Yola çıkmak üzere olan iki çocuk babası Giray Çoban, ağlayan oğlu 1.5 yaşındaki Asil Talha Çoban’ı da yanına aldı.

PLASTİK SEPETE OTURTTU

Çocuğunu ilkel yöntemlerle traktöre sabitlediği plastik sepetin içine koyan Çoban, köy merkezine doğru ilerlemeye başladı. Süt toplama merkezine gelen Giray Çoban manevra yaptığı sırada, minik Asil Talha sepette ayağa kalktı ve dengesini kaybedip biranda yere düştü. Oğlunun düştüğünü fark etmeyen Çoban, minik Asil’in üzerinden geçti. Evladının acı çığlığıyla irkilen baba Giray Çoban traktörü durdurdu ancak, talihsiz çocuğun kanlar içindeki cansız bedenini görünce sinir krizi geçirdi.

AİLESİ VE KÖYLÜLER YASA BOĞULDU

Çevredekiler, durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirirken baba Çoban’ı sakinleştirmeye çalıştı. Acı haberi alan anne Yasemin Çoban ile köylüler yasa boğuldu. Sağlık görevlileri baygınlık geçiren anne ve baba Çoban’a sakinleştirici iğne yaptı. Yapılan incelemenin ardından Kiraz Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan minik Asil Talha, Cuma namazından sonra Suludere Köyü’ndeki mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi. Baba Çoban’ın olayla ilgili daha sonra ifadesine başvurulacağı belirtildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.