Ulaş Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda, babası cezaevine girince, annesi tarafından terk edilen ve halası Adile ile eşi Bilal Dursun tarafından kendi nüfuslarına geçirilip büyütülen Zekiye Dursun, cezaevinden bir süre önce çıkan babasının evine gitti. Zekiye, burada babası Şeref E. tarafından dövüldükten sonra kül tablası ile başına vuruldu. Öfkeli baba, kırılan kül tablasının cam parçalarıyla da küçük kızın vücudunu çizerek işkence yaptı. Babasının arkadaşları tarafından "Boş bir arazide bu halde bulduk" denilerek otomobille özel bir hastaneye götürülen ancak öldüğü anlaşılan Zekiye Dursun'un cenazesi yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Küçük kızın cenazesi götürüldüğü Yeşilkent Mezarlığı'ndaki camide kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Küçük kızın tabutuna beyaz bir duvak da örtüldü.

Eşinden ayrıldıktan sonra başka bir evlilik yapan Zekiye'nin öz annesi Döne Demir de mezarlığa geldi. Zekiye'nin tabutunun taşınması sırasında, anne Döne Demir, "Doyamadım kızıma. Doyurmadılar beni. Toprak sana 15 yaşında gelin getirdim. Sevin mezarlık. Kızımı bana vermediler" diye feryat etti. Döne Demir yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Zekiye'nin diğer yakınları da mezarlığa götürdükleri elbisesine sarılarak gözyaşları döktü.

Olayla ilgili baba Şeref E. aranırken olayla ilgili gözaltına alınan 6 şüphelinin sorgusu ise sürüyor.



ZG(BK/SS)