Yeşil kartı yenilenmediği için İzmir’in Bayraklı ilçesindeki toplum sağlık merkezini 8 Ekim 2010’da silahla basarak rasgele ateş ettiği gerekçesiyle Muhlis Barut, 16 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum oldu. Ancak 5 ay önce doktorların 6 ay ömrü kaldığını bildirdiği kanser hastası Muhlis Barut’un ailesinin “Vedalaşma hakkı tanıyın, son günlerini evinde geçirsin” çığlığını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada duydu.

DHA’nın sesini duyurduğu Barut’un kızı Gönül’ün sözlerinden çok etkilendiği öğrenilen Cumhurbaşkanı Gül, Barut’un ailesinin isteğinin gerçekleşmesi için yapılacak bir şey olup olmadığı konusunda Cumhurbaşkanlığı yetkililerine talimat verirken, yapılacak bir şey varsa bunun süratle yerine getirilmesini istedi.

“BU SEVİNÇLİ HABERİ BABAMA NASIL VERECEĞİM?”

Bu haber, günlerdir tahliye umudunu dile getiren Barut ailesinde sevinç yarattı. Muhsin Barut’un eşi Bedriye, kızı Gönül ve oğlu Cihan’ın sevincine komşuları da ortak oldu. Bu gelişmeyle ilgili duygularını paylaşan Gönül Barut, “Cumhurbaşkanımız bizi hastanede görmüş. Devreye girmiş. Babamın son günlerini evinde geçirmesi için bize yardımcı olacak. İnşallah babam en yakın zamanda yanımızda olur. Benim ikinci babam da şu anda Abdullah Gül. Çok teşekkür ederim. Çok mutluyum” diye konuştu.

Bu akşam babasının Adli Tıp raporu alması için cezaevinden sevkedildiği İstanbul’a yola çıkacağını ve kısa bir görüşme yapacağını da aktaran Gönül Barut, “Bu benim ikinci bayramım oldu. Bu sevinçli haberi babama nasıl vereceğim. Geceyi nasıl geçireceğim. Çok mutluyum. Sesimin duyulduğunu hissettim. Çok sevinçliyim. Ailem de mutlu oldu. Gözyaşlarımız bir nebze de olsun dindi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, babamı artık yanımıza getirecekmiş. Bize vedalaşma hakkı tanıyacaklarmış” dedi.

Gönül Barut, kendisine bu süreçte destek veren insanlara da teşekkür ederek Cumhurbaşkanı Gül’ün makamına giderek teşekkür etmek istediğini de sözlerine ekledi.

“TEK DİLEĞİM ŞU KAPIDAN İÇERİ GİRMESİ”

Barut’un oğlu Cihan ise buruk da olsa bu gelişmeden mutlu olduğunu belirterek “Umudumu kesmiştim, hayatla olan bütün bağımı koparmıştım. Tek umudumuz oydu. İstiyordum ki bayramda yanımızda olsun. Sabah kalktığımda ilk elini öptüğüm kişi, namaza birlikte gittiğim kişi babam olsun. Dilerim Allah’tan şu kapıdan içeri girer de sarılırım doyasıya. Tek dileğim bu” diye konuştu.

Barut’un eşi Bedriye Barut da Cumhurbaşkanı Gül’e acil şifalar dilediklerini söyleyerek “Aldığımız haber bizi çok mutlu etti. İnşallah en kısa zamanda kavuşuruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Kimsenin başına bu durumu getirmesin” dedi.



BT(İÖ/AAA)