Lüleburgazlı Duygu Doğruer, 3 yıl önce ikiz bebeklerini dünyaya getirdi. Doğum sonrası böbrek yetmezliği teşhisi konulan Doğruer, ilerleyen rahatsızlığı nedeniyle diyaliz makinesine bağlanmaya başladı. Kısa sürede sol böbreğinin tamamen işlevini yitirmesi üzerine nakil yapılması gerektiği söylendi. Baba İrfan Üstünol, kızına böbreğini vermek istediğini belirtip Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon ünitesine başvurdu. Yapılan incelemede babasının böbreğinin kızına uyum sağladığı belirlendi.

İrfan Üstünol gözünü kırpmadan böbreğini kızı Duygu Doğruer’e verdi. Hastanede geçen hafta yapılan ameliyatla, babadan alınan böbrek, kızı Doğruer’e nakledildi.

Lüleburgaz’da pazarcılık yaptığını ve kızı için her şeyi yapabileceğini ifade eden İrfan Üstünol, "Kızım doğum yaptıktan sonra böbrek hastalığına yakalandı. Son üç yıldır böbrek rahatsızlığı nedeniyle çok zor günler geçirdi. Hem ikiz olan torunlarıma bakmaya çalıştı hem de kendi hastalığı ile uğraştı. Daha sonra Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne gelerek böbrek nakli için görüştük. Ben böbreğimi hemen verebileceğimi söyleyince testler yapıldı ve uyumlu olduğu söylendi. Geçen hafta nakil oldu. Şimdi kızım, ben ve torunlarım çok mutluyuz. Kızım için yapamayacağım şey yok, onu çok seviyorum. Diğer böbreğimi isteseler hiç bakmadan veririm" dedi.

"MUTLULUĞUMU BABAMA BORÇLUYUM"

Böbrek naklinin ardından yeniden hayata tutunduğunu ifade eden 24 yaşındaki Duygu Doğruer ise çok mutlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"3 yıl önce doğum yaptıktan sonra böbrek hastası olduğumu öğrendim. Hatta doğum sırasında bana halime kalmamam söylendi. Doktorlar böbreklerimin zayıf olduğunu söylediler ama ben çocuk sahibi olmayı çok istiyordum. Eşimle karar verip hamile kaldım ve ikiz çocuklarım oldu. Daha sonra böbrek hastalığı ile çok uğraştık. Diyaliz cihazına bağlanıyordum. Böbrek nakli için görüşmeye geldiğimiz babam böbreğini vereceğini söyledi. Geçen hafta nakil oldu şimdi durumum çok iyi. Allah beni 3 yaşındaki ikiz çocuklarıma bağışladı. Mutluluğumu babama borçluyum."

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon Ünitesi sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu ise baba İrfan Üstünol’un hiç düşünmeden kızı için böbrek naklini kabul ettiğini söyledi. Baba ve kızı arasında büyük sevgiye şahit olduklarını kaydeden Sağıroğlu, "Hastamız bize geldiğinde böbrek yetmezliği vardı. Yapılan testlerde bir birlerine uyum sağladıklar bizde vakit kaybetmeden nakli gerçekleştirdik. İki hastamızın da sağlık durumları çok iyi" diye konuştu.