Sakarya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanan olay 17 Kasım 2003 günü Yeşilyurt Köyü'nde meydana geldi. Traktörü ile işçilerinin çalıştığı marul tarlasına gitmekte olan İlyas Kuru (58), kimliği meçhul kişiler tarafından av tüfeğiyle sırtından vurularak öldürülmüştü. Jandarma cinayet sonrasında yaptığı araştırmada katil veya katillere ulaşamadı. Cinayetten 7 yıl sonra 2010 yılında jandarma, gelen bir ihbar üzerine  yaptığı  araştırmada İlyas Kuru’nun aile içi geçimsizlik nedeniyle oğlu Yunus Kuru'yu (40) gözaltına aldı.

Jandarmada çelişkili ifadeler veren Yunus Kuru, çıkarıldığı mahkemece önce serbest bırakıldı. Kuru, serbest bırakıldıktan sonra gazetecilere, “Ben babamın katili değilim. Ben de 7 yıldır katil veya katillerin bulunmasını istiyorum. Babam sebze ticareti ile uğraşıyordu. 7 yıl önce tarlada öldürüldü. Olay 7 yıldır aydınlatılmadı. Ben de katil veya katillerinin bir an önce bulunmasını istiyorum" diye açıklamalarda bulunmuştu. 

Jandarma ekipleri Yunus Kuru’yu serbest kaldıktan sonra fiziki ve teknik takibe aldı. Kısa süre sonra yeniden gözaltına alınan şüpheli, cinayet suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Sakarya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl süren duruşmalar sonunda Yunus Kuru babası babası İlyas Kuru’yu av tüfeği ile sırtıntan vurup öldürmek suçundan 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.



ZT (MB/RT)