Antalya'da çalışan inşaat ustası Bahattin Hamaratoğlu, daha önce yurt dışında çalışırken kazanıp babasına verdiği parayı almak için geçen ocak ayında köye geldi. Bahattin Hamaratoğlu, parayı vermemesi nedeniyle tartıştığı babası Ahmet Hamaratoğlu'nu bıçaklayarak öldürdü. Olayın ardından kaçan Bahattin Hamaratoğlu, 14 gün sonra Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bir inşaatta çalışırken yakalandı. Tutuklanan Hamaratoğlu hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bahattin Hamaratoğlu, 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Bahattin Hamaratoğlu'ndan şikayetçi olan 5 kardeşi de hazır bulundu. Azerbaycanlı olan eşini ve çocuğunu kabul etmemeleri nedeniyle ailesiyle sorunlar yaşadığını, hem bu sorunları gidermek, hem de daha önce yurt dışında çalışırken babasına verdiği parayı geri almak için köye geldiğini anlatan Bahattin Hamaratoğlu, şöyle konuştu:

"Maddi durumum kötüydü. Psikolojik olarak da kötüydüm. O akşam babam kahvehanede oturuyordu. Eve giderken peşinden gittim. 'Bu işin sonu ne olacak' dedim. Eşim ve çocuğumu yurt dışına gönderdiğimi söyledim. O da, 'Başlarım senin eşine, çocuğuna' dedi. Tartışmaya başladık. Sinirlendim ve bıçağı babama sapladım. Biz 6 kardeşiz. Babam bana karşı hep ilgisizdi ve beni sürekli aşağılıyordu."

Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.