5 dönem ANAP ve AK Parti'den milletvekili olarak parlamentoya giren ve 48'inci Hükümet döneminde Devlet Bakanlığı yapıp TBMM Başkanvekilliği görevinde bulunan Eyyüp Cenap Gülpınar, dün gece Ankara'da kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Babasının ölüm haberini Şanlıurfa'da alan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, dün gece karayoluyla Ankara'ya gitti.

AİLE, RESMİ TÖREN İSTEMEDİ

Ankara'ya giden Gülpınar'ın vekil oğlu ve yakınları TBMM'de tören yapılmasını istemedi. Bunun üzerine Gülpınar'ın cenazesi sabah saatlerinde, oğlu Mehmet Kasım Gülpınar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve yakınları tarafından tarifeli uçakla Şanlıurfa'ya getirildi. Cenazenin geleceğini duyan Gülpınar'ın binlerce yakını ve seveni de GAP Havaalanı'na geldi. Havaalanına gelen uçaktan inen AK Parti Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ı, burada Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile bürokratlar karşıladı. Bu sırada duygulanan Gülpınar, babasını kaybetmenin acısıyla gözyaşına boğuldu ve yanında bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu'na sarılarak ağladı.

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK VE FARUK ÇELİK GELİYOR

Bu sırada havaalanında bekleyen Gülpınar'ın çok sayıda yakını ve seveni de gözyaşlarını tutamadı. Gülpınar'ın cenazesinin bulunduğu tabut, uçaktan indirildikten sonra yüzlerce araç konvoyu eşliğinde Siverek'e götürüldü. Gülpınar'ın cenazesinin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile AK Parti kurmaylarının Ankara'dan gelmelerinin ardından ikindi vakti Siverek'in Gülpınar Köyü'ne defnedileceği bildirildi.



AL,MS(HK/BT)