Olay, Kadıköy Mahallesi'nde yaklaşık 8 ay önce meydana geldi. İddiaya göre 7 yıl evli kalan Gülseren Erdoğan, geçimsizlik nedeniyle olaydan 1 ay önce eşine boşanma davası açarak iki çocuğuyla birlikte babası Ahmet Demirtaş'ın evine yerleşti. Ancak emekli maaşıyla geçinen baba Demirtaş, kızına eşinden boşanmamasını, kendisine ve çocuklarına bakamayacağını söyledi. Baba ve kızın arasında tartışma çıktı. Genç kadın, kendisine yumruk atıp daha sonra plastik boruyla vuran babası Ahmet Demirtaş'ı mutfaktan aldığı bıçakla 4 yerinden yaraladı, olay sonrası da tutuklandı. 

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmeye teşebbüs' iddiasıyla 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Gülseren Erdoğan, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Gülseren Erdoğan, savunmasında olayı anlatarak, "Babam bizi istemiyordu. Sürekli kavga ediyorduk. Olay günü de durup dururken aramızda kavga çıktı. Bana yumrukla vurunca mutfağa kaçtım. Elinde plastik boruyla mutfağa gelip başıma vurdu ve başım yarıldı. Psikolojim bozuktu. Elime tezgahın üzerindeki bıçak geçti. Ondan sonra ne yaptığımı hatırlamıyorum. Babamı öldürmek gibi bir kastım yoktu. Kendimi korumak istedim" dedi. Baba Ahmet Demirtaş ise kızından şikayetçi olmadığını belirtti. Demirtaş, "Kızım bir hata yapmıştır. Bu nedenle tahliye edilmesini istiyorum" diye konuştu. Baba kızın duruşmayı izleyen yakınları duygulandı.

Mahkeme heyeti tutuklu sanık Gülseren Erdoğan'ı babasını öldürmeye teşebbüs etmek suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.



HÇ(İS/BT)