Olay, 1 Ekim 2012'de merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Barış Beyazkaya, evlerinin sokağındaki tezgahta karpuz satan babası Osman Beyazkaya'yı, görüşmelerini istemediği 'Sümbül' adlı kadınla sohbet ederken gördü. Babasının bu kadınla ilişki yaşamasına karşı çıkan Barış Beyazkaya, "Sen anneme ve bizlere söz verdin, hala bu kadınla mı görüşüyorsun? Sende hiç gurur yok mu? Senden olan çocuğunu hastaneye bırakıp kaçtı. Çocuğa annem bakıyor. Ama sen hala bu kadınla görüşüyorsun" diyerek tartıştı. Beyazkaya, babasının "Sen karışamazsın, istediğim insanla görüşürüm" cevabını vermesi üzerine tezgahtan ayrıldı.

Barış Beyazkaya, sinirle eve dönerken, babasını kadınla tanıştırdığını ileri sürdüğü Metin Kur ile karşılaştı. Beyazkaya, "Babamı Sümbül ile gördüm, bunlar hala görüşüyor mu? Neden izin veriyorsun?" diyerek tepki gösterdi. Alkollü olduğu öne sürülen Metin Kur da iddiaya göre, küfür edip Beyazkaya'ya tokat attı. Tartışmanın ardından evine giden Beyazkaya, cinayet günü yine babasının yanına giderken tekrar Kur ile karşılaştı. Kur'un, "Geçende kafam iyiydi, bana yiğitlik yaptın, hadi şimdi yine yapsana?" diyerek Barış Beyazkaya'ya küfretti. Beyazkaya da cebindeki bıçağını çıkartıp Kur'un bacaklarına doğru rastgele salladı. Sağ bacağından yaralanan Kur, kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra öldü. Ablasının evinde yakalanan Barış Beyazkaya, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

'BENİ BIRAKSIN DİYE BIÇAKLADIM'

Beyazkaya, ifadesinde, "Metin Kur babamın arkadaşıdır. Babamı Sümbül isimli kadınla o tanıştırdı. Bu kadın yüzünden annemle babamın arası açıldı. Babam özür dileyince tekrar barıştılar. Babamı yine bu kadınla görüşürken görünce sinirlendim. Metin ile yolda karşılaştık. Kendisine, babamın Sümbül adlı kadınla hala görüşüp görüşmediğini sorunca bana tokat attı, küfür etti. Kaçmaya çalıştım, bırakmadı. Ben de korkutmak için bıçağımı salladım. Birkaç kez vurursam bırakır diye düşündüm. Bacağındaki kanı görünce beni bıraktı. Ben de kaçtım. Pişmanım" dedi.

Tanık olarak ifadesi alınan şüphelinin babası Osman Beyazkaya ise "Sümbül benim gayri resmi birlikte yaşadığım ikinci eşimdir. Ailem ve çocuklarım bu durumdan rahatsızdı. Bu kadını Metin'in başıma sardığını düşünüyorlar. Doğrusu da bu, kadınla beni Metin tanıştırmıştı" dedi.

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENİYOR

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Barış Beyazkaya hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Sanık Beyazkaya'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/CK)