Muğla'nın Milas İlçesi'nde oturan emekli kadın doğum uzmanı, 43 yıllık evli 2 çocuk babası Çetin Aydın, 2.5 ay önce trafik kazası sonrası götürüldüğü hastanede üre ve kreatin değerlerinin yüksek olduğunu ve acilen böbrek nakli yapılması gerektiğini öğrendi. Dubai'de süt keçisi yetiştiriciliği yapan oğlu Kubilay Aydın, verici olmayı kabul ederek Antalya'ya geldi. Özel Medical Park Antalya Sağlık Kompleksi Organ Nakli Merkezi'nde başarıyla gerçekleştirilen nakille oğul Aydın'ın bir böbreği, doktor babasına nakledildi.

HEM ŞANSSIZ, HEM ŞANSLIYIM

Yeni bir hayata başlayan Çetin Aydın, "Oğlum, bağışladığı böbrekle bana yeni bir hayat verdi. Çok mutluyum" dedi. Kendisinin hekim olduğunu, şeker hastası olduğu için diyalize girmesinin tehlikeli olduğunu söyleyen Çetin Aydın, şunları söyledi:

"Yaşadıklarım benim için şans ve şanssızlıktı. Üre ve kreatin değerlerimin sınırda olduğunu söylediler. 1 hafta içinde böbrek nakli olmaya karar verdim. Ne kadar şanssız olduğumu düşünüyordum. Oğlum hiç tereddüt etmeden verici olacağını söyledi, bu nedenle de çok şanslıyım. Verici olmasaydı ne yapardım? Oğluma ve organ nakil ekibine teşekkür ediyorum."

EVLAT OLARAK GÖREVİMDİ

Dubai'deki tüm işlerini bırakarak babasına verici olmak için Antalya'ya gelen Kubilay Aydın ise "Evlat olarak görevimdi. Katar'daki çalışma arkadaşlarım Kanada ve İngiltere'de nakil şansımız olduğunu söylediler. Fakat biz Prof. Dr. Alper Demirbaş ve ekibinin uluslararası başarılarını öğrenip, araştırdık ve Antalya'da böbrek nakli olmaya karar verdik" diye konuştu.



EA(HA/CK)