Organize Sanayi Bölgesi'ndeki un fabrikasında çalışan 5 çocuk babası Osman Yıldırım'ın 2 çocuğu, geçen 14 Eylül'de merkez Aziziye İlçesi Bahçelievler Sokak'taki evlerinden kayboldu. 1'i kız 5 çocuğu olduğunu belirten Osman Yıldırım, eşinden 6 yıldan bu yana ayrı yaşadığını ve çocuklarını tek başına büyüttüğünü söyledi. Olay günü kızı Hilal'i kendisine kahvaltı hazırlaması için saat 06.30'da uyandırdığını belirten Osman Yıldırım, "Oğlum Ahmet'i de kahvaltılık alması için 10 lira vererek bakkala gönderdim. Kızım da mutfakta bana kahvaltı hazırlıyordu. Aradan yarım saat geçti kızım ve oğlumdan ses çıkmayınca büyük oğlum Muhammet mutfağa gitti. Kızım ile Ahmet ortalıkta yoktu. Her yeri aradık. Yer yarıldı sanki içine girdiler. Kızım bu yıl liseye başlayacaktı. Çocuklarıma gözüm gibi baktım. Onlara hem analık hem babalık yaparak zorluklarla büyüttüm. Emniyete başvurdum. Hiçbir yerden ses yok. Hayatlarından endişe ediyorum" dedi.

KAÇMIŞLAR

Çocuklarının fotoğraflarını bastırıp 'Kayıp aranıyor' yazarak cadde ve sokaklara yapıştıran elinde gezdirerek, "Bunları gördünüz mü?" diyerek vatandaşlara soran Osman Yıldırım'a sevinçli haber bugün akşam saatlerinde Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden verildi. Çocukların kaybolmadığı evden kaçtığını belirten Emniyet Müdürlüğü basına yaptığı yazılı yaptığı yazılı açıklamada ise şöyle dedi:

"Osman Yıldırım'ın çocukları olan Ahmet ve Hilal Yıldırım 14 Eylül 2012 tarihinde ikametlerinden saat 06.30 sıralarında bakkala ekmek almak üzere ayrıldıklarını ve bir daha ikametlerine dönmediklerini belirterek çocukları hakkında 19 Eylül 2012 günü Saat 01.00 sıralarında Şehit Abdulkadir Batıbey Polis Merkezi Amirliğine kayıp müracaatında bulunmuştur. Bahse konu çocuk şahıslar ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde, alınan ilk bilgilerde çocukların Mersin'de farklı isimler belirterek ve ailelerinin Antalya ilinde olduklarını söyleyerek bir yurda yerleştirildikleri, çocukların kayıp olarak arandıkları yönünde ulusal ve yerel medyada çıkan haberler doğrultusunda çocukların yanlış bilgi verdikleri yurt görevlileri tarafından tespit edilmiş olup kayıp durumunda bulunan çocukların gerekli işlemlerin yapılabilmesi amacı ile Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir."



HP(KS/SS)