Manavgat'ın Örnek Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi'ndeki bir apartmanın ikinci katında oturan torna ustası 43 yaşındaki Mustafa Demirkan, 14 Ocak'ta pompalı tüfekle eşi Ayşegül ve çocukları Hüseyin ile İrem'i öldürdükten sonra intihar etti. 75'inci Yıl İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Hüseyin Demirkan ve 2'nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki İrem Demirkan'ın sınıflarında bugün yapılan karne töreni duygusal anlara neden oldu. Öğrencilere karnelerini veren 5-A sınıfının öğretmeni Mehmet Demir, sınıf başkanı olan Hüseyin Demirkan'ın karnesi ve aldığı takdirnameyi sırasına bıraktı. Demir, Hüseyin'in çok başarılı olduğunu ve karnesinde sadece İngilizce dersinin 4 olduğunu söyledi. Hüseyin Demirkan’ın sınıf arkadaşları, başkanlarını hiç unutmayacaklarını belirterek anısını yaşatacaklarını kaydetti.

2-A sınıfında okuyan İrem Demirkan'ın karnesi de çiçek konulan sıra üzerine bırakıldı. Okul Müdür Vekili Mehmet Eroğlu ise yaşanılan durumun çok acı ve hüzün verici olduğunu söyleyerek öğrencilerin karnelerini dedelerine teslim edeceklerini söyledi.

MANAVGAT’TA 36 BİN 795 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Diğer yandan Manavgat İlçesi'nde ilk ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören 36 bin 795 öğrenci bugün karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Manavgat Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, ilçede özel ve resmi 155 eğitim kurumunda 36 bin 795 öğrencinin öğrenim gördüğünü kaydetti.



KA(SU/BT)