Çorum Devlet Hastanesi'nde sağlık personeli olarak görev yapan Hacı Veli Zeren, eşi Dilek Zeren ile çocukları Musap Bera Zeren (6), Tura Zeren (3) piknik yapmak için Seydim Göleti kenarına gitti. Hacı Veli Zeren, 35 BDN 91 plakalı otomobilini göletin kenarına park etti. Eşiyle birlikte piknik masası hazırladıkları sırada çocukları Musap ve Bera Zeren, otomobil içerisinde  oynamaya başladı. Bu sırada çocuklar otomobilin el frenini indirdi. Rampada duran otomobilin gölete doğru ilerlediğini gören baba Hacı Veli Zeren, koşarak aracın üstüne atladı ancak araç, içindeki çocuklar ve Hacı Veli Zeren'le birlikte gölete uçtu.

YARDIMA KOŞAN PİKNİKÇİ DE BOĞULDU

Araç suya gömülürken, çocuklarını kurtarmak için çaba harcayan Zeren’in yardımına yine piknik yapmak için gölet kenarında bulunan Halil Özçiftçi koştu. Suya atlayan Özçiftci de çocukları kurtarmak için mücadaleye etmeye başladı. Ancak, 4 kişi bir süre sonra otomobille birlikte gözden kayboldu.

Çevrede piknik yapanlar olayı sağlık ekiplerine ve jandarmaya bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık görevlileri ve kurtarma ekipleri 1 saat süren çalışmalar sonucu 4 kişinin cansız bedenlerini sudan çıkardı.

MESAİ ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Çorum Devlet Hastanesi morgunda otopsi yapıldıktan sonra alınan cenazelerden Zeren ve 2 oğlu İskilip İlçesi'ne, Halil Özçiftci'nin cenazesi ise Seydim Beldesi'ne götürüldü. Cenazeler morgtan alınırken Hacı Veli Zeren’in hastane personeli arkadaşları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Eşi Dilek Zeren "Canımın içi, hani hiç ayrılmayacaktık, hani birbirimizi hiç bırakmayacaktık. Canlarım beni bırakıp nereye gidiyorsunuz. Ben sizsiz yapayalnız bu dünyada ne yaparım. Böyle mi babalar gününü kutlayacaktık" diyerek uzun süre oturduğu yerde ağıtlar yaktı.

Daha sonra baba ve oğullarının cenazeleri İskilip İlçesi'ne götürüldü. Burada Ulu Cami'de öğle vakti kılınan namazın ardından Hacı Karani mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye AK parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Vali Nurullah Çakır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖZÇİFTÇİ 3 AY SONRA BABA OLACAKMIŞ

Yardım için atladığı suda boğulan Halil Özçiftci de Seydim Beldesi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Minibüs şoförü olan Özçiftci'nin eşinin 6 aylık hamile olduğu belirtildi.



YÇ(İS/COŞ)