Siirt’in Pervari İlçesi’nde düşen helikopterde şehit olan 17 askerden biri olan 29 yaşındaki Üsteğmen Ersan Yenici’nin baba ocağı Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Kuleli Köyü’nde evin çevresi Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit babası Ali Yenici, evin bahçesinde kendisini ziyarete gelenlerin taziyelerini kabul etti. Şehit Üsteğmen Ersan Yenici’nin fotoğrafı ise yakınları tarafından evin kapısına asıldı.

Acı haberi alan şehit Üsteğmen Ersan Yenici’nin eşi Simge Yenici, kızları 3 yaşındaki Zeynep Dora ve 5 aylık Cemre Hüme ile birlikte dün gece Siirt’ten Kuleli Köyü’ne geldi. Zaman zaman fenalaşan şehidin annesi Ayşe ve eşi Simge için evin önünde bir ambulans hazır bekletiliyor.

BABA GÜÇLÜKLE AYAKTA DURUYOR

CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli Belediye Başkanı CHP'li Cavit Çağlayan şehit evine gelerek baba Ali Yenici’ye baş sağlığı diledi. Eve gelen yakınlarıyla kucaklaşarak taziyeleri kabul eden baba Ali Yenici’nin güçlükle ayakta durabildiği gözlendi.

Jandarma Üsteğmen Ersan Yenici, yarın öğle namazının ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.



EÖ(LK/COŞ)