Geçen yıl 100 bin kişinin atlayış yaptığı Babadağ, baharı müjdeleyen ilk cemrenin havaya düşmesiyle kar keyfi yaşamak isteyenlerin akınına uğruyor. Zirveye çıkan aileler, çam ağaçları arasında Ölüdeniz'e 20 kilometre uzaklıkta kar topu oynayarak kızakla kaymanın keyfini yaşadı. Hava sıcaklığının eksi 7 derece olarak kaydedildiği zirvede kartopu oynayarak karın tadını çıkaranlara paraşüt tutukunları da eşlik etti. Babadağ'ın bir yakasında önce kar keyfi yapanlar daha sonra 1900 metrelik pistten yamaç paraşütleriyle atlayış yaptı. Ölüdeniz'in eşsiz manzarası eşliğinde yaklaşık 45 dakika havada süzülen adrenalin tutkunları, hava sıcaklığının 17 derece kaydedildiği Belcekız Plajı'na iniş yaptı.

Fethiye'de aynı anda birden fazla mevsimin yaşandığını belirten Öner Demirci, "Nisan- Mayıs ayında buraya gelen turistler denize giriyor. 15-20 dakikalık bir yolculuğun ardından Babadağ'a çıkarak kar keyfi yapıyor. Bu turistler için vazgeçilmez olsa gerek. Herkesi bu güzelliği yaşaması için Fethiye'ye davet ediyorum" diye konuştu.

Ailesiyle özellikle kar topu oynamak için Babadağ'a geldiklerini belirten Birol Yağlı ise "Babadağ'a kar görmek için geldik. Hava soğuk ancak güneşli. Zirvede bir yandan paraşüt keyfi yapılırken bir yandan da kar keyfi yapıyoruz" dedi.

Adana'dan Fethiye'ye gelen üniversite öğrencisi Veysel Ediz, Adana'ya yıllardır kar yağmadığını, turistik ilçede kar zevki yaptıklarını söyledi.