Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde Cumhuriyetin ilan edilişinin 89'uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında gökyüzünde Türk bayrakları dalgalandırıldı. Skysport paraşüt firmasından 4 paraşüt pilotu, Babadağ'ın 1700 metre pistinden Türk bayrağıyla tandem (ikili) atlayış yaptı. Paraşüte bağlanan bayraklarla 20 dakika boyunca Ölüdeniz semalarında uçan paraşüt pilotları, Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu gökyüzüne taşıdı. Türk bayrağı taşıyan paraşütçüler alkışlar arasında Belcekız Plajı'na iniş yaparken, yer ekipleri bayrakların yere düşmemesi için yoğun çaba harcadı.

Cumhuriyet Bayramı'nın coşkusunu layık olduğu şekilde gökyüzünde yaşamak istediklerini belirten paraşüt pilotu Onur Ertaş, "Bu dönemde millet olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyaç var. Biz de anlamlı olacağını düşünerek böyle bir kutlama yapmak istedik. Sorunsuz bir uçuştu" diye konuştu.

Paraşüt pilotu Hasan Cansız ise "Türkiye'de bu günlerde cumhuriyetimize ayrı bir önem vermemiz gerekiyor. Unutulan bazı değerleri tekrar su üstüne çıkarmak gerekiyor. Biz de bu günün anlam ve önemini gündeme getirmek için arkadaşlarımızla Türk bayrağı açarak uçtuk" dedi.