Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde yapımına başlanan Aziz Mahmut Hüdayi Kur-an Kursu ve Öğrenci Yurdu'nun temel atma törenine katıldı. Babacan yağmur altında yaptığı konuşmada Türkiye'de bir çok reform yapıldığını, demokratikleşme alanında hızla ilerlendiğini, temel hak ve özgürlükler konusunda en iyi standartlara ulaşabilmenin çabasının verildiğini, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmak istediklerini belirtti. eğitimin ise bir numaralı öncelikleri olduğunu söyleyen Babacan, Türkiye'de eğitim konusunun, ideolojinin çatışma alanı haline geldiğini kaydederek konuşmasını söyle sürdürdü:

"Ailelerimiz çocuklarını istediği gibi bir eğitim kurumunda okutamadı, önlerine hep engeller çıktı. Bu engellerin adı kimi zaman 12 Eylül, kimi zaman 28 Şubat oldu, ama hep engellendi. İşte çok şükür 2010'daki Anayasa değişikliğiyle birlikte dönem kapandı ve Türkiye'de yeni bir dönem başladı. 12 Eylül 2010 tarihinde halkımızın yüzde 58'inin verdiği destekle Anayasa'da önemli değişiklikler yaptık. İşte o değişikliklerden sonra Türkiye'de artık taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Olması gerekenler olmaya başladı. Yeni yasal düzenlemelerle eğitim sisteminde artık 4+4+4 adını verdiğimiz dört dörtlük bir uygulamaya inşallah başlıyoruz. Öğrencilerimize, ailelerimize seçenekler sunuyoruz, fakat bakıyoruz kıyameti koparıyorlar. Bizim tek istediğimiz, bu ülkenin evlatları, çocukları, gençleri, bizi biz yapan değerleri iyi öğrenerek yetişsinler. Biz bunu istiyoruz. Kendi kültürümüzü, kendi dinimizi iyi öğrensinler, iyi anlasınlar istiyoruz. Siz bundan niye korkuyorsunuz?"

Hükümetin sağlıkla ilgili de önemli adımlar attığını belirten Babacan, yağmur altında yaptığı konuşmasını kısa kesip, ardından Aziz Mahmut Hüdayi Kur-an Kursu ve Öğrenci Yurdu'nun temelini attı.

ZG(AY/COŞ)