Türk Hava Yollarının tarifeli uçağıyla dün gece Erzurum’a gelen Başbakan yardımıcısı Ali Babacan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ak Parti Erzurum milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Adnan Yılmaz, Cengiz Yaviloğlu ile birlikte Vali Sebahattin Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Ali Babacan valilikte terör olayları ile ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Son günlerde terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Hükümetimizin devletin terörle mücadeledeki kararlılığı ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu siyasi reformları devam ettirmedeki kararlılığı devam edecektir."

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a valilik çıkışında 'Down sendromu' rahatsızlığı bulunan 'Beleş Mehmet' lakaplı Uğur Laçin bir mektup verdi. Babacan, Laçin'in mektubunu okuduktan sonra cebine koydu. Ali Babacan, öğle namazını Ulu Camii'de kıldıktan sonra Cumhuriyet Caddesi'nde halk ve esnafla selamlaştı. Babacan daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Ahmet Küçükler, Babacan’a semaver ile Avlarlı Efe Hazretlerinin bir kitabını hediye etti. Daha sonra Ali Babacan Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile hizmete giren Palandöken'deki Konaklı Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu. 



NÖ(KS/İD)