Samsun'da geçen yıl birbiriyle akraba olduğu söylenen Ferhat Hancı ve Fazlı Kavak, Doğancan Yörük'ün babaannesi Aynur Yörük'ü öldürdükleri suçlamasıyla tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi'ne konuldu. Doğancan Yörük, bugün öğle saatlerinde annesinin katil sanıkları Hancı ve Kavak'ın bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi'ne gelerek ön nizamiye önünde pusuya yattı. Yörük, belindeki ruhsatsız tabancasıyla beklerken, akrabaları da Hancı ve Kavak'ı ziyaret için nizamiyenin ziyaretçi girişine geldi. Yörük tam bu sırada tabancasını çıkarıp, Hancı ve Kavak'ın akrabalarına doğru rastgele ateş etmeye başladı. Doğancan Yörük'ün silahından çıkan kurşunların hedefi olan Songül (30), Aslı (28), Sibel (20), Sılay (26) ve Candeğer Hancı (41) yaralandı. Tabancasındaki bir şarjörü boşaltan Yörük, ardından nöbetçi askerler tarafından yakalandı. Bu arada cezaevinde yatan yakınlarını ziyarete gelenler, silah sesleriyle birlikte panik içinde sağa sola kaçıştı.

Olayın duyulmasının ardından cezaevine çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Cezaevine giren ambulanslar, yaralıları Sincan ve Etimesgut Devlet hastanelerine götürdü. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Saldırgan Doğancan Yörük ise daha sonra olay yerine gelen Cinayet Masası dedektifleri tarafından gözaltına alındı.

Bu arada görüşme günü olması nedeniyle cezaevinin ziyaretçi bölümünün oldukça kalabalık olduğu görüldü. Olaydan sonra cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.



FK(AY/SS)