Muslihittin Mahallesi Cem Sokak, numara 14'te bulunan apartmanın birinci katındaki daireden, bugün saat 10.30 sıralarında dumanların yükseldiğini görenler, hemen itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Aprtman sakinleri de dairedekileri kurtarmak için kapıyı kırıp içeri girdi. Pide salonu işleten 38 yaşındaki Yusuf Akyağcı ile çocukları 3 yaşındaki Mustafa Berat Akyağcı ve 6 yaşındaki Elif Büşra Akyağcı, evin oturma odasında baygın halde bulundu. Baba ve 2 çocuğu hemen apartman dışına çıkartıldı.

Bu sırada gelen sağlık görevlileri, baba ile iki çocuğunu Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Yangın sırasında, işlettikleri pide salonunda olan Kadın Akyağcı, eşi ve 2 çocuğunun yangından kurtarıldığını öğrenince hastaneye koştu. Baba ve kızının hayati tehlikesinin bulunmadığı, ancak minik Mustafa Berat'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, bu nedenle de ilk müdahalenin ardından İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

İtfaiye ekipleri tarafından yangının söndürülmesinin ardından evde inceleme yapıldı. Yangının, salondaki televizyonun fişinin takılı olduğu prizdeki kısa devre nedeniyle çıktığı belirlendi. Akyağcı ailesinin komşusu Saadet Demir, "Eve girdiğimizde yarı baygın yatıyorlardı. Büyük panik yaşadık. Dumanları biraz daha geç fark etsek durum daha kötü olabilirdi" diye konuştu. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.