Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Narlıca Mahallesi'nde geçen 22 Temmuz 2012'de meydana geldi. İddiaya göre, bir apartmanda kapıcılık yapan, sürekli alkol ve uyuşturucu kullandığı ileri sürülen Bülent G., 18 yıl önce evlendiği Eda H.'yi kısa süre sonra dövmeye başladı. Koca şiddetine dayanamayan Eda H., iki çocuğuyla birlikte babasının evine sığınıp, boşandı. Aile yakınlarının araya girmesiyle 2011'de nikahsız olarak yeniden birlikte yaşamaya başladı.

ŞİDDETTEN KAÇTILAR AMA KURTULAMADILAR

Lise öğrencisi M.G., kapıcılık yaptıkları apartmanda tanışıp aşık olduğu M.İ.'ye tacizde bulunan babası ile tartıştı. Babası tarafından dövülen M.G., annesi ve kardeşi ile birlikte anneannesinin evine sığındı. Bülent G., olay günü kendisini terk eden eşi ve çocuklarını eve götürmek istedi. Eda H.'nin "Sen bize şiddet uyguluyorsun. Yanına gelmeyeceğiz" demesine sinirlenen Bülent G., eski eşini tekme tokat dövmeye başladı. İmdat çığlıklarıyla uykusundan uyanan M.G., annesini kurtarmaya çalıştı. Başarısız olunca bir tahta parçasıyla babasının başına vurdu. Ardından da mutfaktan aldığı bıçakla babasını 6 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Olaydan sonra gözaltına alınan M.G., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Yaralı Bülent G. ise olaydan 9 gün sonra tedavi gördüğü hastanede öldü.

SAVCI HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTEDİ

M.G. hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne 'yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcı, öldürülen Bülent G.'nin eşini dövmesini haksız tahrik kabul edip, cinayet zanlısına ceza verilirken indirim yapılmasını istedi.

Yaşından dolayı duruşması kapalı yapılan M.G., amacının öldürmek olmadığını söyledi. Yatağında uyurken annesinin korkunç çığlıklarıyla uyandığını belirten M.G., "Babamın annemi dövdüğünü gördüm. Önce kapı önüne konulan tahta parçasını başına vurdum. Annemi dövmeye devam ediyordu. Belindeki bıçağı çıkarmaya çalışıyordu. Mutfaktan bıçak aldım. Amacım annemi öldürmesine engel olmaktı" diye kendini savundu.

Tanık olarak dinlenen sanığın annesi Eda H. de "Kocam evlendiğimizden beri bana şiddet uyguluyordu. Kaçarak evlendiğimiz için geri de dönemedim. Olaydan 3-4 gün önce de oğlum M.'yi döverek bayıltmıştı. O gün de oğlum beni korudu. Yoksa ben ölecektim" dedi.

Ailenin 12 yaşındaki oğlu B.M.G. ise "Annem temizlik işlerine gidiyordu. Para getirmediği zamanlar dövüyordu. Babam esrar kullanmadığı zamanlar da sinirlenir ağabeyim M.'yi döverdi" diye tanıklık etti.

Ölen Bülent G.'nin annesi Kamile G. de "Oğlumun kafasına vurulmuş. Birçok kez bıçaklanarak öldürülmüş. Bunu da sanki M. yapmış gibi senaryo hazırlamışlar. 17 yaşında bir çocuk 6 bıçakla büyük bir insanı nasıl öldürür? Tek başına yaptığına inanmıyorum" diyerek torunundan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.