Mali müşavir Bayram Yeşil, bundan 12 yıl önce kalp spazmı geçirdiği için anjiyo oldu. Bu süre içerisinde başka bir şikayeti olmayan Yeşil, geçtiğimiz günlerde akşam işten çıkıp evine giderken şiddetli göğüs ağrısı yaşamaya başladı. Kalp krizi geçirdiğini anlayan Yeşil, oldukça rahat davrandı. Evine gidip duş aldı ve eşiyle hastaneye başvurdu. Universal Ege Sağlık Hastanesi acil servisine başvuran hastayı, ilk olarak acil servis hekimi Vefa Öztürk gözlem altına aldı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nurullah Tüzün o sırada hastanede olduğu için anında müdahale etti. Hastaya kalp krizi teşhisi koyarak anjiyoya alınacağını söylediği sırada Bayram Yeşil’in kalbi durdu. Hemen Anestezi Uzmanı Dr. Aslıhan Sevinç Dinler’in de müdahalesiyle elektroşok, kalp masajı yapıldı ve aynı zamanda ilaç verildi. Yaklaşık 50 kez duran kalbi, kalp masajı ve şokla yeniden çalışan Yeşil, Kardiyoloji Uzmanları Dr. Murat Özdamar ve Dr. Nurullah Tüzün ile birlikte koroner anjiyo ünitesine alınarak kalp damarındaki tıkanıklık, stent takılarak giderildi. Üç gün hastanede yatan Yeşil, taburcu olarak sağlığına kavuştu.

Yaşadıklarına "Mucize" diyen Bayram Yeşil, "Doktorlarımın acil serviste kalp krizi geçirdiğini ve anjiyo yapılacağını söyledikten sonrasını hatırlamıyorum. Sanırım o sırada öteki tarafa gittim. Beni yeniden hayata döndüren doktorlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.

Eşinin kalbinin durduğu sırada çok zor saatler yaşadığını anlatan Mürüvvet Yeşil ise "Eşim bana hep 'Sen benim atan damarımsın' der. Kalbin durduğu sırada doktorlar bir an bile pes etmedi, saatlerce uğraştı ve onu yeniden hayata döndürdü" dedi.

Bayram Yeşil iyileştikten sonra kontrol muayenesi için hastaneye gidip kendisini hayata döndüren Dr. Murat Özdamar, Dr. Nurullah Tüzün, Dr. Aslıhan Sevinç Dinler ve Dr. Vefa Öztürk ile biraraya gelerek teşekkür etti. Bayram Yeşil’in kalp krizi geçirdiğini ve 'inatçı ventriküler fibrilasyon' denilen bir rahatsızlık yaşadığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Murat Özdamar, "Hastamızı muayene ederken kalbi durdu, o sırada mavi kod dediğimiz acil alarmı vererek hemen anestezi uzmanımızla birlikte yeniden çalıştırdık. Yaklaşık 2 saat boyunca yaklaşık 50 kez kalbi durdu ve kalp masajı, elektroşok yaptık, damardan ilaç uyguladık. Bu tür durumlarda hastaların çoğu kaybedilir ama vakit kaybetmeden hemen anjiyoya alarak tıkalı damarını açtık ve ancak o zaman kendine geldi. Üç gün sonra da taburcu oldu. Bundan sonra sağlığına daha fazla dikkat eder, ilaçlarını düzenli kullanır, sigara içmez ve kilo verirse eskisi gibi sağlıklı olacaktır" dedi.