Cem TURSUN/İSTANBUL, FUTBOLDA şike iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 6. duruşmasında, Aziz Yıldırım şike ve teşvikle suçlandığı maçlarla ilgili savunma yaptı.

Yıldırım, savunmasında Erman Toroğlu’ndan şikayetçi olduğunu söyledi. Yıldırım, “Toroğlu, savcıya gidiyor. Hiçbir şikayeti yok. Çay, kahve içiyor. ‘Futbolda bir şey yoktur’ diyor. Daha sonra gazetede yazdığı bir yazıda ‘Türk futbolunda bir şeyler olduğunu yazıyor. Savcı, ‘Kardeşim sen ifadende bir şey yok diyorsun, niye böyle yazıyorsun’ diye sormuyor. Erman Toroğlu sarhoş çıktığı televizyon programlarında tuvalet kağıtlarıyla çizdiği pozisyonların gol olup olmadığını tartışıyor. Evli olduğunu, ancak istediği gibi yaşadığını söyleyerek topluma ahlakına ters mesajlar veriyor" dedi. Başkan Ekinci, “Savunmanıza dönün, bunları geçelim. Şikayetiniz varsa savcılığa başvurun" diyerek Yıldırım'ı uyardı. Bunun üzerine Aziz Yıldırım, "Benden şikayetçiymiş gelsin ifade versin. Bunları yüzüne de söyleyeceğim" dedi. Başkan Ekinci ise, "Usül var. Sanık savunmalarının ardından müştekileri dinleyeceğiz. Tabiki çağıracağız" dedi.

SAVUNMANIZI ÖZETLEYİN, CUMAYA TALEPLERİ DEĞERLENDİRECEĞİM


Başkan Ekinci, "Aziz Yıldırım'a, "Perşembe günü diğer sanıkların savunmasına geçeceğiz. Cuma günü talepleri alacağız. Savunmanızı özetleyiniz. Burada diğer sanıklarda var. Onlarında aileleri var. Onlarda savunma yapmak istiyor. Zamanımız kısıtlı" dedi.

AZİZ YILMAZ’A SAHİP ÇIKMADIM


Yıldırım savunmasında neden Fenerbahçe Birleşik Grup Derneği Başkanı Aziz Yılmaz’a destek olmadığını söyledi. Yıldırım, “Aziz Yılmaz benim için Fenerbahçe küme düşse bile Aziz Yıldırım’ın kredisi bitmez diyordu. Ancak Aziz Yılmaz'ın Fenerbahçe Stadı'nın altındaki vakıf binasında kumar oynattığı iddiaları üzerine kendisine sahip çıkmadım" dedi.

YILDIRIM TEŞEKKÜR ETTİ


Yıldırım, dünyanın hiçbir yerinde şike ve teşvikten yatan kimsenin olmadığını söyledi. Bu kanunun çıkması için her türlü desteği verdiğini söyleyen Yıldırım, “Bu kanunun çıkması için çaba harcayan Recep Tayip Erdoğan’a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve diğer milletvekillerine teşekkür ediyorum" dedi.

SAVCI ŞAMPİYON OLMAMAMIZ DURUMUNDA SORUŞTURMAYI AÇMAYACAKLARINI SÖYLEMİŞTİ


Yıldırım savunmasında, “Savcı Mehmet Berk Fenerbahçe-Sivas maçıyla birlikte 5 maçın skorlarını daha önceden bildiklerini Mehmet Ali Aydınlar ve bana söylemişti. Bucaspor-Fenerbahçe maçı 5-3 bitti. Bu maç iddianamede yer almadı. Savcı Berk şampiyon olmamamız durumunda bu soruşturmayı açmamayı düşündüğünü bana ve avukatlarımıza söylemişti" dedi.

BENİM MEZAR YERİM BELLİ


Yıldırım, 3 Temmuz 2011 tarihinde Kıbrıs’a kaçacağına ilişkin iddiaları ise şöyle yanıtladı:

"Benim mezar yerim belli. Benim mezar taşımda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı yazacak" dedi. Yıldırım, "İddia edilen örgüt Fenerbahçe Kulübünün tam kendisidir. Zorlama iddialarla suçlu yaratılmaya çalışılmıştır. Şanlı Fenerbahçe’ye örgüt yakıştırılmasını asla kabul etmiyorum. Örgüt sulaması kaldırılması durumunda tutukluluğumun devamı yönünde vereceğiniz her kararı kabul ediyorum. Bu kadar insanı suçsuz yere yatmakta. İnsanlar töhmet altında bırakılmaktadır" dedi.

ŞİKE TEŞVİK İDDİALARI


Aziz Yıldırım Başkan Ekinci'nin uyarılarının ardından savunmasında şike ve teşvik yaptığı iddia edilen maçlarla ilgili savunmasına başladı. Yıldırım Trabzon - Manisa maçında teşvik iddialarına yanıt verdi. Yıldırım, "Ben 60 yaşındayım. Aptal mıyım teşvik yapacaksam parayı bankadan göndereceğim, 5 lira göndersem soruyorlar" dedi. Bir telefon tapesinde geçen "Ne zaman dikip yapsak olmuyor" sözleriyle ilgili olarak Yıldırım, "Bu sadece uyarı anlamında söylenmiş bir şey" dedi. Bunun üzerine Başkan Ekinci "Madem uyarı, neden uyarı demiyorsunuz?" diye sordu.

100 SENELİK KULÜBÜ SIFIRLIYORUM, BUNUN HESABINI VEREMEYECEK MİYİM?


Başkan Ekinci Yıldırım'a, savunmasının bu bölümlerini avukatlarının da yapabileceğini söylemesi üzerine, Yıldırım, "100 senelik Kulübü sıfırlıyorum, bunun hesabını veremeyecek miyim" dedi. Başkan Ekinci'nin "Avukatlarınızı neden tutunuz?" diye sorması üzerine "Avukatlarım yok TCK yok CMK falan bunları anlatacak" dedi. Bu sözler salonda gülüşmelere neden oldu.

CT (ÖA)