"3 TEMMUZ'UN AMACI TÜRK SPORUNU ELE GEÇİRMEK"

"Kamuoyu şunu iyi bilmelidir 3 Temmuz bir tarih değil bir zihniyettir. Bir başlangıç değil bir sonuçtur." diyen Aziz Yıldırım, "Güçlerini nereden aldıkları belli olmayan kendinden menkul kişilerle bu operasyonun başlatılması hayli zaman almıştır. Bu düşünceyi hayata getirmek isteyenlerin Kasım 2010'lardan başlayan ve bizleri Giresun 'da faaliyet gösteren bir örgüte bağlamak isteyenlerin amaçları bellidir. Onlar için doğru zaman Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu senedir. 3 Temmuz'un amacı, Fenerbahçe üzerinden Türk sporunu ele geçirmektir. Aziz Yıldırım hakkında dinleme kararı alınmasını gerekçe gösteren 3 dinleme ise tam anlamıyla trajededir. Mahmut Özgener ile yaptığım telefon görüşmelerini şike konuşması diye gösterdiler. 3 Temmuz örgütlü bir zihniyettir. Bizim silahlı suç örgütü olmadığımızı bilen Galatasaraylı yetkili savcı da biliyordu. Bizim birlikte maç seyrettiğimiz insanların bizi dinlemeleri ve bizi ahlaksızlıkla suçlamaları bizleri çok üzmüştür. Ben onlara ahlaksız diyorum. Şike suçlamasına bizi dahil etmek istediler." diye konuştu.


"SAVCI BERK'İN SÖZLERİ DURUMUN ÖZETİDİR"

6222 sayılı yasaya da değinen Yıldırım, "Biz kanun çıktıktan sonra kanunu gördük. Beni ve Fenerbahçe'yi değersizleştirmek için yasa tasarlandı.6222 yasa ile ilgili ne benim ne de Şekip Mosturoğlu'nun bir dahili yoktur. Yasanın kimler tarafından yapıldığı ve gizli toplantılar ile yapıldığı açıkça bellidir. Fenerbahçe'nin şampiyon olmasının ardından süreç başlatılmış ve Savcı Berk'in şampiyon olmasaydınız bu davayı açmayacaktım açıklaması da bu durumun özetidir. Galatasaray'ın 1 milyon dolar ve Beşiktaş 'ın yönetici ve teknik direktörü hakkında hemen karar verilirken bizim için süreç daha uzun süre işledi." dedi.


"BAŞBAKANA ŞUKRANLARIMI SUNUYORUM"

Savcı Mehmet Berk'in görevden alınmasının ardından "yapılan haberlerin %90'ının yalan olduğu' yönündeki açıklamasının timsah gözyaşları olduğunu belirten Aziz Yıldırım, " Kıbrıs'a kaçacağımı yazan var. Benim mezarım belli bunu yazan şerefsiz nereye kaçacak ben de merak ediyorum.Türk polisi çok çalışıyor. 4 Fenerbahçeli yemek yiyor, Buca maçında şike var diyorlar. Ama sonra iddianameye girmiyor. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu duruşa destek veren Kemal Kılıçdaroğu ve Devlet Bahçeli 'ye şükranlarımı sunuyorum. Etik Kurulu ve TFF yetkilerinin kaldığı otellere eşlerini de alarak gidenlerin, şimdi de UEFA ve FIFA 'ya bizi şikayet etmeleri bilinen bir gerçektir. Hiç kimse unutmamalıdır ki sabrımız sınırlı değildir." ifadelerini kullandı.


"SAVCI BERK 'ADAM ALMANIN' HUKUK İLE İLGİLİ OLMADIĞINI GÖSTERDİ"

Bu yapılanları asla unutmayacaklarını belirten Aziz Yıldırım, konuşmasında şike soruşturmasının savcısı Mehmet Berk'in yazar Ertuğrul Özkök'e yaptığı açıklamalara da değindi. Savcı Berk'in görevdeyken bu açıklamaları yapmadıklarını ifade eden Yıldırım, "Özkök'e yaptığı açıklamada 'Ben cemaatçi değilim, olsaydım Ali Koç'u da almaz mıydım" diyerek 'adam almanın' hukuk ile ilgili olmadığını göstermiştir.- 'Yasa çıkmasaydı Aziz Yıldırım'ın ifadesini alıp bırakırdık. 3-4 ay içinde bitecek zannettik biz de süreci tahmin edemedik' diyerek başka bir kanıtı da ortaya koymuştur." diye konuştu.


"YARGITAY'DAN KARAR ÇIKANA KADAR HAVUZDAN AYRILACAĞIZ"

Şike davasının görüldüğü mahkemenin tüm taleplerini reddettiğine dikkat çeken Yıldırım, " Aziz Yıldırım yaşadığı sürece kirli eller Fenerbahçe'ye uzanamayacaktır.Hesap verecekler ve sonuçlarına katlanacaklar.Trabzonspor ve Galatasaray her süreçte bize bel altdı vurmak istediler. Biz şerefsiz değiliz, biz şike yapmadık. Yargıtay'dan karar çıkana kadar havuzdan ayrılacağız. Şahıslarla kulüp ayrılamaz. Ben şike yapmışsam kulüpte yapmıştır. Ben Fenerbahçe'(nin çoçuğum. Girer çıkaram, yatarım. Hiç sorun değil. Siyaset ile ilgim yok. Bu kulübü siyasetin içine sokmadım, sokmam da. Siyasetin içinde olmayacağım bunu da bilin. Türkiye Cumhuriyeti polisi aynı zamanda Fenerbahçe Cumhuriyeti'nin de polisin. Polis görevini yapmalıdır. Fenerbehçe bir Kuvay-i Milliye'dir. Bir ruhtur." dedi.


"AMAÇ BİZİ EZMEK"

Başbakanın Trabzonspor tarafından tehdit edildiğini belirten Yıldırım, "Sonuçta bir iki milletvekili daha az çıkacak. Adam tehdit ediyor ya. Savcıya şikayet ediyoruz inceleyin diye. Savcı dava açmıyor. Mehmet Berk' te dosya. Çekti gitti Küçükçekmece'ye. Başka bir şey olsa, bizimle ilgili olsa açarsınız. Amaç bizi ezmek. Her yerde Fenerbahçe'nin haklarını savunduk. Bundan sonra daha çok savunacağız. Biz haklıyız. Şike ile ilgili hiçbir şey yok. Ergenekon'a da bağlayamıyorlar. Ondan da vazgeçtiler galiba. Bir şey bulabilirlerse bilmem. Herşey olabilir burası Türkiye. Ama ben korkmuyorum. Bizler birgün daha Fenerbahçeli olmak için hayata bağlanırız. Gerekirse o birgün için de hayatı gözden çıkarırız." ifadelerini kullandı.

 


SG(CT)