Aziz Kocaoğlu internet üzerinden yayın yapan Ben TV’de katıldığı programda Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Erol Yaraş’a dava süreci ve İzmir’le ilgili açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, davanın ilk günü 3 Nisan ve son günü 13 Nisan’da Adliye önünde verilen desteğin, Türkiye yakın tarihinde olmadığını, hayatı boyunca unutmayacağını söyledi. Kocaoğlu, tutuklu bürokratların tutuklanmalarına neden olmadığını belirterek, “İşin garibi. Genel Sekreter Genç, tutukluysa benim de tutuklu olmam lazım. Tülay Azeri, Mehmet Sayar, Selçuk Savcı tutukluysa benim de tutuklu olmam lazım. Neden tutuklu olmadığımı bilemiyorum. Onların da tutuklu olması için bir neden yok. Ben 1 numaraysam! Buradaki çelişkinin herkes, İzmirli, Türkiye farkında. Bu arkadaşların üçü  benim sınıf arkadaşım. En sevdiği adama kötülük yaparsınız o insanı daha fazla üzersiniz. Ben tutuklu olsam daha rahat olurdum. Oturacaktım. Vicdan azabı çekiyorum. Zama zaman gülüyorum, çoluk çocuğumla birlikte oluyorum. Tutuklu olsam hep beraber yatardık. Sonra da çıkardık. Biz kendimizden eminiz” dedi.

BENİ ÖTEKİ OLARAK GÖRÜYORLAR

Kocaoğlu, son dönemde belli kişilerin kendisine farklı baktığını, ötekileşterdiğini söyledi. Kendisine bu kişilerin iyi gözle bakmadığını dile getiren Kocaoğlu, “Benim mahkeme sürecinde algıladığım budur. Biz öteki değiliz. Hiçbir zaman insan ayırmadım. Herkesin yasal olan işini yapmaya çalıştım. Ne kimliğine, ne dinine, bakmadım. Ancak, bana karşı bir ötekileştirme sözkonusu. Bu aslında ülkenin bir problemidir. Burada Hükümeti kastetmiyorum. Kastettiğim bu kurguyu yapanlardır. Dava sürecinden Ak Partililer rahatsız olduklarını bana söylediler. Bana inandıkları, güvendiklerini söylediler. Ancak, toplum ayrıştırılıyor. Nerden yönetildiğini bilmiyorum. Ama birileri bana arkadaş, yandaş olarak bakmıyor. Öteki olarak görüyor” dedi.

SAVUNMA VERMEKTEN İŞ YAPAMIYORUZ

Kocaoğlu, son yıllarda bir ihbar müessesinin çalıştığını, herkesin herkesi şikayet ettiğini söyledi. Bunun toplumu çürüttüğünü ancak artık maharet gibi görüldüğünü belirten Kocaoğlu, oğluna 30 yıl iş bulamadığından yakınan birisinin kendisini şikayet ettiği mektubun içişleri bakanlığından İzmir Valiliğine oradan da acil yanıtlanması istemiyle kendisine gönderildiğini söyledi. Kocaoğlu, zarfta herhangi bir adres olmadığını sadece bir isim bulunduğunu belirterek, “Ne bakanlık ne Valilik okumuş. Eğer sorun gerçekse bile 22 yaşında askerden gelmiş çocuk şimdi 52 yaşında emeklilik yaşına gelmiştir. Şimdi ben buna ne yanıt vereceğim. Türkiye’de her kuruma yapılan şikayetler bu şekilde değerlendiriliyorsa devlet ve bürokrasi çalışmaz. Biz bir senedir savunma hazırlamaktan çalışmıyoruz. Müfettiş, denetçi, şikayetler, ispiyonlara yanıt veriyoruz. Yanıt vermekten işe bakacak zaman kalmıyor. Üç günde bir savunma imzalıyorum. Herkes tedirgin. Ancak, onur meselesi yaptıkları için emekliliği gelmiş bürokratlar bile bırakıp gitmiyorlar” dedi.

LİMAN AVM TRAFİĞİ ALSANCAK’I BİTİRİR

Aziz Kocağlu, Üçyol-Üçkuyular metro hattında ilk iki istasyonu 2-3 ay içinde, tamamını yılbaşında açacaklarını söyledi. Alsancak Kruvaziyer liman içine 102 bin metrekare AVM yapılması projesini eleştiren Kocaoğlu, “Buraya getireceği trafik yükü Alsancak’ı yaşanmaz hale getirir. Alsancak giderse bu kent de gider” dedi.

STAD TAMAM DA 400 DÖNÜME DAHA NE YAPILACAK

Örnekköy stadı konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı kararını beklediklerini dile getiren Kocaoğlu, güneye yapılacak stadla ilgili yer tartışmasında net konuştu. Görece’deki alanın Tahtalı Barajı Koruma Havzası içinde olması nedeniyle stad yapılmasının mümkün olmadığnı dile getiren Kocaoğlu, 400 dönümlük stad yeri talebine de anlam veremediğin söyledi. Kocaoğlu, “Kaç dönüme stad yapılacak? Geri kalanına AVM ve otel mi yapılacak? Alsacancak Stadı ve Gürsal Aksel Stadı’nın TOKİ’ye verilmesi konut veya AVM yapılmasını gündeme getirdiler. UEFA standartında stad koltuğu 3 bin dolardan hesap edilirse 30 bin kişilik stad 100-150 milyon Dolara malolur. Kuzey stadını da eklersen 250 milyon dolar. Bu stadlar için Alsancak ve Gürsel Aksel stadlarının konut ve ticaret merkeziyle dolmasının kente getirisi yoktur” dedi.



UB (İÖ/RT)