Azerbaycan'da kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olarak görev yapan 50 yaşındaki Dr. Metanet Nagiyeva yaklaşık 2 yıl önce damar tıkanıklığı tedavisi için hastanede tedavi altına alındı. Daha sonra kalbine stent takılan Dr. Nagiyeva, omirilik felci nedeniyle yürüyemez hale geldi. Yatağa bağımlı kalan Dr. Nagiyeva'nın vücudunda yatak yaraları da açıldı.

Azerbaycan'da tedavi edilemeyen Dr. Nagiyeva önce İran, ardından da Moskova'da gördüğü tedavilerde sonuç alamayınca internet üzerinden yaptığı araştırmanın ardından yakınlarınca Kocaeli'ye getirildi, özel bir fizik tedavi merkezinde tedavi altına alındı. Burada bir ay boyunca omurilik felçlerinde uygulanan standart tedavinin yanı sıra hareket ve fonksiyon kayıplarının tedavisinde kullanılan robotik yürüme cihazı lokomat tedavisi uygulandı. Tedavilere cevap veren Dr. Nagiyeva, yürüteçle yürümeye başladı. 

Türkiye'ye yatalak geldiğini Dr. Metanet Nagiyeva, "Bir ay boyunca kesintisiz tedavi gördüm. Şuanda yürüteç yardımıyla yürümeye başladım. Bu hastaneden de yürüyerek ayrılmak istiyorum" dedi.



EA(MB/SS)