Azerbaycan Havayolları’nın dün akşam saat 18.40’da inen ilk seferi nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen uçak ‘Su Takı’ ile görsel bir şölen yapılarak törenle karşılandı. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’den, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı’na ilk seferini J2 89 sefer sayılı uçağı ile gerçekleştiren Azerbaycan Havayolları Bakü-İstanbul seferlerinin her gün karşılıklı olarak yapılacağı bildirildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen ve ilk seferini yapan uçağın yolcularına ve kabin ekibine, İSG yetkililerince çiçek verildi. Daha sonra Azerbaycan Havayolları Türkiye Genel Müdürü İlham Asadov ile Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su Gökhan Buğday, Azebaycan Bayrağı motifli pastayı kestiler.

Sabiha Gökçen Havayolları CEO’su Gökhan Buğday, şunları söyledi:

“Kafkasların en önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezi olan Bakü’den başlayan tarifeli seferler bizim için memnuniyet verici bir gelişmedir. Dost ülke Azerbaycan ile Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından biri olan Sabiha Gökçen’den gerçekleştirilen seferler sayesinde bundan sonra mesafelerin daha da yakınlaşacağını düşünüyorum. Biz Bakü ile Sabiha Gökçen'i birbirine bağladık, bunun mutluluğunu taşıyoruz. Şu anda Azerbaycan Havayolları ilk uçuşunu yaptı. Uçuşlar her gün yapılacak. Azerbaycan Havayollarıyla transit yolcular da geliyor ve Pegasus'la yolculuklarına devam edecekler.”




FK  (MK) (FOTOĞRAF