Balıkesir İl Emniyet müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Ayvalık Belediyesi'ne düzenlenen operasyon kapsamında belediyeye ait bilgisayar imajlarına ve çok sayıda evrağa el konuldu. Belgeler, incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan CHP'lilerin bekleyişi ise devam ediyor.

CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan CHP'li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile görüştü. Saat 17.30 sıralarında emniyetten çıkan Mavuk, açıklamada bulundu. İl Başkanı Mavuk şunları söyledi: "Belediye Başkanı Türközen ile görüştüm. Sağlık durumu ve morali çok iyi. Henüz ifadesi alınmadı. Polis memurları da bize gerçekten çok saygılı davrandı. Bu operasyonun, AKP hükümetinin muhalif belediyelere verdiği bir gözdağı olarak değerlendiriyorum. Geçmişte bunun örnekleri Edremit'in Altınoluk ve Zeytinli belediyelerinde de yaşadık. Geçtiğimiz ay Edremit'in MHP'li Belediye Başkanı Tuncay Kılıç nasıl gözaltına alındıysa, şimdi de Ayvalık'ın CHP'li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen aynı uygulamaya tabii tutuluyor. Sanırım sıra çok yakında Akçay'a ve Altınoluk'a da gelecek. Çünkü buraların belediye başkanları da CHP'li. Çok yakın da göreceksiniz operasyonlar buraya sıçrayacak. Geçmişteki deneyimlerimizden de biliyoruz ki, bu tür operasyonlar genelde isimsiz bir ihbar mektubu üzerine başlar ve sonuç çıkmaz. Biz Hasan Bülünt Türközen ve çalışma arkadaşlarına güveniyoruz. Soruşturma sonunda suçsuz olarak salıverileceklerine inanıyoruz. Kendilerinin dürüstlüğüne kefiliz."

Emniyet Müdürlüğü önünde CHP'li Belediye Başkanı Türközen'e destek vermek için bekleyen yaklaşık 300 kişilik partili gruba hitaben Mavuk bir konuşma yaptı. Partililerine sakin olma çağrısı yapan İl Başkanı Mavuk, "Başkan Türközen'in hepinize selamı var. Bu operasyon, hepimizin bildiği gibi CHP'li Belediye Başkanlarına yönelik oyunun parçası. CHP'lileri gözden düşürme çabasının sonucudur. Ama biz biliyoruz ki, CHP'li başkanların halkın gözünden düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Soruşturmanın sonuçlanması bekleyelim, üzülmeyelim. Bu durum bizim AKP'ye olan mücadele azmimizi güçlendirmeli" dedi.

Mavuk'un konuşması kendisini dinleyen partililerince 'Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Başkan Türközen nerede, biz oradayız' sloganları ile sık sık kesildi. İl Başkanı Mavuk'un konuşmasından sonra partililer de Emniyet Müdürlüğü önünden olaysız bir şekilde dağılmaya başladı.

 

Ahmet ERTAN /AYVALIK,