Seyhan Baraj Gölü manzaralı 6 bin 528 metrekare arsanın 2006'da ihaleyle satışıyla ilgili soruşturmada, Aytaç Durak, damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Limited Şirketi çalışanı Atila Kuzucu, 27 Aralık 2011'de tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı 58 sayfalık iddianamede şüpheliler hakkında 'Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçundan 5-12'şer yıl arasında hapis cezası istedi. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederken duruşma için 7 Şubat'a gün vermişti.

Yarın, Aytaç Durak'la birlikte 4 sanıklı davanın ilk duruşması görülecek. Satışa konu edilen parselin diğer hissedarı Ahmet Nuri Karabaş ile Adana Büyükşehir Belediyesi'nin müşteki olarak yer aldığı davada, başka bir suçtan halen tutuklu bulunan Büyükşehir Belediye Meclisi 1'inci Başkanvekili Mustafa Tuncel de tanık olarak dinlenecek.

Son davayla birlikte hakkında açılan dava sayısı 10'a çıkan Aytaç Durak için istenen toplam hapis cezası ise 87 yılı buldu. Durak'ın, 'Organize suç örgütü kurmak ve yönetmen, imar yolsuzluğu, haberleşmenin gizliliğini ihlal, görevi kötüye kullanmak ve seçim kanununa muhalefet' suçlarından yargılamaları devam ediyor.