Aytaç Durak, tahliye kararının ardından 42 gündür tutuklu bulunduğu Kürkçüler E Tipi Cezaevi'nden çıkarken çiçeklerle ve alkışlarla karşılandı. Durak'ın serbest kalacağı haberini alan yakınları ve sevenleri cezaevinin önünde yağmur altında davul-zurna çaldırıp, halaylar çekti. Kalabalık, 'Aman Adanalı, Canım Adanalı' türküsü eşliğinde karşılıklı oynayıp, alkışlarla tempo tuttu.

Tahliye işlemleri tamamlanan Aytaç Durak, saat 15.30 sıralarında cezaevi kapısının önüne geldi. Durak'ı oğlu Gökhan Durak ve ASKİ Eski Genel Müdürü Bayram Merdan karşıladı. Bu sırada Durak'ın yakınları ve destekçileri alkış tutup, elini öpmek istedi. Durak hiç kimseye el öptürmeyip, kendisine sevgi gösterisinde bulunanların yanaklarını okşadı. Bir kadın, Durak'a çiçek buketi verdi.

AĞLAMAKLI OLDU

Duygulandığı gözlenen Durak, cezaevinin raylı kapısından çıkmadan yaptığı açıklamada, "24 aydan beri taşkınlık yapmayan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bir ajansın benimle ilgili haberini eski belediye başkanı diye vermiş olmasına üzüldüm. Ben eski belediye başkanı değilim. Halen milli iradeyle seçilmiş belediye başkanıyım. Ama İçişleri Bakanlığı'nın takdiridir, ikişer aylık periyotlarla açığa alındım. Bakanlığın hakkıdır, açığa alabilir" dedi.

Tutuklanmasına konu olan iddialarla ilgili de konuşan Durak, "Bin 300 küsur tane belediye arsası satılmış. Bunlardan bir tanesinin ihalesine de bir yakınım girmiş ve almış. Ben ihaleyi yapan komisyonun başkanı veya sorumlusu değilim. Bu şehrin belediye başkanıyım. Hepsini tek tek kontrol etmem mümkün değil" diye konuştu.

Durak daha sonra destekçilerinin alkışları arasında cezaevi önünde bekleyen otomobile binip, ayrıldı.