Hakkında ortaya atılan yolsuzluk iddialarının ardından 28 Mart 2010'da görevden uzaklaştırılan Aytaç Durak, yerel Akdeniz Televizyonu'nda bir programa çıkarak, soruları yanıtladı. Yasal olarak hala Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu anımsatan Durak, "Görevden uzaklaştırmayla ilgili hükümet öyle bir karar vermiş. Bence hukuka aykırı bir karar" dedi.

'DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmelerle ilgili de değerlendirme yapan Durak, şöyle konuştu:

"Talihsiz bazı gelişmeler oldu. Sayın Genel Başkanın talihsiz açıklaması, bir ara gerginlik yarattı. 'Aklansın da gelsin' diye boş bulundu da söyledi. Genel Başkan'a 'Suç yok ki aklanayım. Suç icat etmeye çalışılıyor. Hayatım boyunca gizleyeceğim bir iş yapmadım, yaptığım işi de gizlemedim' dedim. MHP'den ben ayrılmadım. 'İstifa et' dediler, ettim. Kendimi hala MHP'ye ait hissediyorum. Ben ne zaman arasam, sayın Bahçeli ile görüşüyoruz."

EVDE 1 MİLYON LİRA VARDI

Belediyeye yönelik operasyonda evinin basılması ve gözaltına alınmasıyla ilgili de konuşan Durak, şöyle devam etti:

"Polisler geldiler evi bastılar. 5 defa halkın seçtiği adamın evine, sabahın 5'inde 40 polisle gelmek yakışık değil. Bir anda 17 tanesi evin antresine girdi. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Halkın 5 defa seçtiği bir insana pijama giymek için 1 dakika veriyorlar. Kapıcıya 'Aytaç Durak 1 dakikada gelsin' diyorlar. Ruhsatlı silahın mermilerini buldular. Evde 1 milyon lira civarında nakit para vardı. Altın olarak da hanımın ziynet eşyaları vardı. Yıllardır müteahhitlik yaptım. Bırakın biraz param olsun. Belediyeyi 82 müfettiş inceledi. Ne bulacak, hava gazı, civa. Haramın, helalin ne olduğunu biliyoruz."

'BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞTÜM'

Göreve iade edilmeyi beklediğini aktaran Aytaç Durak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuda görüştüğünü de söyledi. Görüşmenin yeri ve tam zamanına açıklık getirmeyen Durak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan ile ben cezaevinden çıktıktan sonra görüştüm. 'Helalleşelim' dedim. Elini tuttum, bırakmadım. O da 'İnşallah' dedi. 'İnşallah ile olmaz, ne zaman geleyim?' dedim. 'Bunu kamuoyuna siz açıklayın' dedim. Vebal altında kimse kalmasın. Yalnız benimle de helalleşmek yeterli değil. Çünkü Adana oy verdiği kişi tarafından yönetilmiyor. Sayın Başbakan 'Seçilmişleri atanmışlara kul etmem' diyor. Seçimle gelen seçimle gider."

Televizyon programında "Sayın Başbakan'a da mesaj göndermek istiyorum" diyen Durak, şöyle devam etti:

"Benimle helalleşsin, siyasette hiçbir yerden, hiçbir zaman bir talebim olmayacak. Göreve iade edilirsem 2013'te yeniden aday olmayacağım kesinlikle. Göreve iade edilmezsem de aday olacağımı söylemiyorum. Zamanı gelince bu düşünülür."



YB(OA/SS)