27 Aralık 2011'de tutuklanan ve 43 gündür Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Aytaç Durak, birlikte tutuklandığı damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Limited Şirketi çalışanı Atila Kuzucu ile aynı araçta adliyeye getirildi.

JANDARMADAN GÖRÜNTÜ ÖNLEMİ

Aytaç Durak'ın görüntülenmemesi için jandarma geniş önlem aldı. Cezaevi araçlarının getirildiği adliyenin yan tarafında güvenlik kordonu oluşturan jandarma, perdeleme yaparak Durak'ın görüntülenmesine izin vermedi. Cezaevi araçlarına da kimseyi yaklaştırmayan jandarma, zaman zaman gazetecilerle tartıştı. Cezaevi aracından indirilen Durak ve yanındaki tutuklu sanıklar, adliye içine alındı. 'Kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak' suçlamasıyla tutuklanan ve 12 yıla kadar hapis cezası istenen Aytaç Durak, Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmaya çıktı.

BELEDİYE ARSASINI DAMADI ALDI

Soruşturma konusu olan Merkez Sarıçam İlçesi Menekşe Köyü'nde Seyhan Baraj Gölü manzaralı 13 bin 56 metrekarelik arsanın, belediyeye ait 6 bin 528 metrekarelik hissesi 2006'da ihaleyle satışa çıkarılmış, ihaleye giren iki kişiden biri olan Durak'ın damadı Bekir Cavcav, 278 bin lira bedelle söz konusu arsayı satın almıştı. Satışa konu edilen parselin diğer hissedarı Ahmet Nuri Karabaş ise ihalenin mevzuata aykırı gerçekleştirildiğini, önalım hakkının engellenerek mağduriyetine neden olunduğu iddiasıyla yargıya başvurmuştu. Durak'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından İçişleri Bakanlığı müfettişleri bu konuyla ilgili de inceleme yapmış, hazırlanan raporun ardından İçişleri Bakanlığı Durak hakkında soruşturma izni vermişti. 



YB,MK(YB/AK)