Aytaç Durak'ın Meclis toplantısında akaryakıt istasyonuyla ilgili imar değişikliği konusunda rüşvet pazarlığının geçtiği konuşmaların kayıtlı olduğu kaseti dinletmesinin ardından başlayan tartışmalarda Mustafa Tuncel, 12 Mart 2010'da, bir gazeteciye yaptığı açıklamada "Durak sahte hacı, büyük yalancı. Milyar doları var. Durak'ı hapse göndereceğim" dedi. Aytaç Durak'ın şikayeti üzerine Tuncel hakkında 'hakaret' suçundan 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme hakimi, sanık Tuncel'e kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan bir yıl hapis cezası verdi, sonra da duruşmalardaki hal ve davranışlarından dolayı  indirim yaparak 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirilerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl denetim süresine tabii tutulmasına karar verildi. Böylece Durak'ın açtığı davalarda vekili Tuncel 12'nci kez cezalandırılmış oldu.

Aynı mahkemede görülen bir başka davada ise gazeteci Selahattin Sekin, Aytaç Durak'a karşı 'yayın yoluyla hakeret' suçundan 1740 lira para cezasına çarptırılıp hükmün açıklanması ertelendi.



MKA(OA/SS)