Mustafa Tuncel'in, 3 Mayıs 2011'de basına yaptığı açıklamada, Aytaç Durak için "Morfine ihtiyacı var", oğlu Gökhan Durak hakkında da, "Kokain kullanıyor" dediği için hakkında açılan hakaret davası devam ederken, "Kokain kullandığını ispat edeceğim" demesi nedeniyle açılan dava sonuçlandı.

"MORAL, MORFİN YAZILMIŞ"

Adana 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tarafların avukatları katıldı. Tuncel'in avukatı Veysel Yıldız, "Benim müvekkilim 'Adamın morale ihtiyacı var' şeklindeki sözleri ‘Morfine ihtiyacı var’ şeklinde yazılmış. Olay tarihi itibariyle taraflar arasındaki güncel açıklamalar ve konuşmalar nazara alındığında müvekkilin beyanları eleştiri niteliğindedir" dedi.

Aytaç Durak'ın avukatı Bekir Ragıp Nejat Özkuyumcu ise "Sanık bizim müvekkilimiz hakkında her gün morfin yediğini iddia ederek, toplum huzurunda saygınlığını zedelemiştir. Ayrıca morfin kullanmak da suçtur" diye konuştu.

Mahkeme hakimi,  halen ‘çete kurmak ve yönetmek’ suçundan cezaevinde bulunan ve 71 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılaması devam eden sanık Mustafa Tuncel'i Aytaç Durak'a karşı, kamu görevlisine, görevinden dolayı hakaret suçundan, suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği zaman, yer ve suç kastının yoğun oluşunu da nazara alarak, 10 ay hapis cezası verdi. Gökhan Durak'a karşı hakaret suçundan da 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Hakim, sanığın yargılama sürecinde pişmanlık duyduğuna dair kanaat oluşmadığı ve yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu ve yeterli kanaate de varılmadığından, verilen cezaları ertelemediği gibi paraya da çevirmedi.

Mustafa Tuncel, daha önce de Aytaç Durak ile oğlu Gökhan Durak'a hakaretten para cezasına çarptırılmıştı. Ayrıca Tuncel hakkında, Durak'a karşı hareket suçundan açılan 7 dava daha devam ediyor.