Merkeze bağlı Kırmıtlı Kuş Cenneti'nde 22 Mart 2008'de bir kız çocuğu cesedi görenler  durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerinde yapılan incelemede başında kesici alet yarası olan ve boğulduğu anlaşılan cesedin Ayşe Erten'e ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, katil veya katil zanlılarına ulaşılamadı. Cinayetin peşini bırakmayan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, genç kızın sevgilisi olduğunu tespit etti. Bu yüzden öldürülme ihtimali üzerinde duran ekipler, aile yakınlarını teknik ve fiziki takibe aldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda cinayetin bir numaralı şüphelisi haline gelen baba Halef Erten ile amca Mehmet Erten ile enişteleri S.K.'yı gözaltına aldı. S.K. ifadesinin ardından serbest bırakılırken çapraz sorguya alınan iki kardeş cinayeti itiraf etti.

BAŞINA SATIRLA VURUP, BOĞDULAR

Ayşe'nin sevgilisi ile ilişkiye girdiğini öğrendiklerini bu yüzden çok sert tepki gösterdiklerini belirten baba ile amcanın ifadesinde, "Bizden korkan Ayşe, İstanbul'a kaçtı, orada bulup Osmaniye'ye tekrar getirdik. Kimse fark etmeden Kuş Cenneti'ne götürüp sazlık alanda başına satırla vurduk, ölmediğini anlayınca da başını suya sokarak boğduk. Namusumuzu kirletmişti, temizledik" dedikleri öğrenildi.

Halef ile Mehmet Erten, 'Töre saikiyle, altsoya karşı canavarca hisle kasten öldürme' suçundan sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.