Dilovası İlçesi'nde kurulu İMES Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaatı devam eden enerji santralı ile ilgili olarak görüşmelerde bulunmak üzere Kocaeli Valiliği'ne gelen Ünal Aysal, Vali Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti. İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz'un da hazır bulunduğu ziyarette, burada işadamı ve yatırımcı olarak bulunduğunu belirten Ünal Aysal, "İMES Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 yıl önce başlattığımız bir proje geliştirme sürecimiz vardı. Yatırıma başladık ve Galatasaray'daki faaliyetlerin yoğunluğu nedeniyle valimizi ziyaret edememiştik" dedi. Ünal Aysal, Vali Ercan Topaca'nın Galatasaraylı olduğunu öğrendiklerini de belirterek ona bir forma hediye etti.

Ünal Aysal, henüz kesin bir açıklama yapılmamasına rağmen bazı kulüplere şike yaptıkları gerekçesiyle 3 yıla kadar Avrupa kupalarından men cezası verileceğine yönelik haberlerle ilgili şunları söyledi:

"Böyle bir şey henüz netleşmiş değil. İnşallah da olmaz. Biz bütün takımlarımızın Türkiye'de olduğu gibi dışarıda da Türkiye'yi temsil edebilmesini istiyoruz. Bir takımın ceza görmesi Galatasaray'ın avantajına değil. Böyle bir beklenti içinde de hiç bir zaman olmadık. İnşallah bu alınan haberler yanlış çıkar. Temennim budur."

Galatasaray'ın güçlü bir ekip oluşturmak için transfer çalışmalarını sürdürdüğünü de söyleyen Ünal Aysal, bu konudaki soruyu da şöyle cevaplandırdı:

"Yurt dışında bu sene çok zorlu maçlarımız olacak. Çok büyük takımlarla oynayacağız. Bizim iyi bir ekibimiz var. Bu ekibin biraz daha kuvvetlendirilmesi lazım. Bunun bilincindeyiz. Özellikle kadrolarımızın derinliği yok, bunu defalarca ben belirttim. Biraz daha zenginleştirmek zorundayız. Bunu yapacağız. Bu sene tahmin ediyorum 6-7 oyuncuyu da Galatasaray'a kazandıracağız. Hamit'i biz de istiyoruz. Hamit de bizi istiyor. Ufak tefek detaylar var. O detayları çözmemiz lazım."

Adnan Polat'ın yargılandığı davadan beraat etmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Ünal Aysal, "Haberler bana ulaştı ve son derece de mutlu oldum. Çünkü biliyorsunuz o konuyu evvela Galatasaray'a bağlanmak istedi. Savcı Galatasaray'ın dışında olduğunu beyan etmişti o dönem. Fakat yönetimden kaynaklanan bir sorun olma ihtimaline dönük olarak eski başkanımızı davet ettiler. Araştırma sonucunda bir açığı olmadığını tescil ettiler. Bundan dolayı hepimiz çok mutluyuz. Zaten ben bu neticeyi bekliyordum" diye cevaplandırdı.