Bucak'ta aktarlık yapan Rafet Akyiğit ile Fatmana Uysal, geçen yıl 1.5 ay süren birliktelikten sonra ayrıldı. Fatmana Uysal ile yeniden birlikte olmak isteyen Akyiğit'in teklifi reddedilince taraflar arasında husumet doğdu. Eski sevgilisi ve ailesini birçok kez tehdit ettiği ileri sürülen Rafet Akyiğit, dün saat 19.00 sıralarında, içerisinde Fatmana Uysal'ın da bulunduğu Şükrü Uysal yönetimindeki 15 EU 198 plakalı otomobili, 07 EUF 11 plakalı otomobille takip etmeye başladı. Takip edildiğini anlayan Şükrü Uysal kaçmaya çalıştı. Ancak Rafet Akyiğit otomobiliyle Uysal'ın otomobiline sol taraftan çarparak aracı yoldan çıkardı. Uysal'ın direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, Kestel Köyü yakınlarında yoldan çıkarak tarlaya girdi.

Bu sırada aracını durduran Rafet Akyiğit, kaza yapan araçtaki Şükrü Uysal, eşi Esma, kızı Fatmana ve eski sevgilisinin ilk eşinden olan 10 yaşındaki Abdülkadir Acar'a araçtan inmelerini söyledi. İtirazlar üzerine aracındaki baltayı alarak geri dönen Akyiğit, baltayla Uysal ailesinin içinde bulunduğu otomobilin camlarını kırdı.

Fatmana Uysal'ı kaçırmak isteyen Rafet Akyiğit ile Şükrü Uysal arasında kavga çıktı. Kavganın büyümesi üzerine Rafet Akyiğit, aracından aldığı pompalı tüfekle ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu Şükrü Uysal ve kızı Fatmana Uysal olay yerinde öldü, anne Esma Uysal da kasığından yaralandı. Abdulkadir Acar ise otomobilin altına saklanarak saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Rafet Akyiğit'in otomobiliyle olay yerinden kaçması üzerine saklandığı yerden çıkan Abdülkadir Acar, dedesi Şükrü Uysal'ın cep telefonuyla 112 Acil Servis'i arayarak ambulans çağırdı. Şükrü Uysal ve Fatmana Uysal'ın cesetleri önce Bucak Devlet Hastanesi morguna, ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yaralı Esma Uysal ise Bucak Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Olaydan sonra şüpheliyi yakalamak için çalışma başlatan jandarma ekipleri, Akyiğit'in Antalya yönüne gittiğini belirledi. Aracı takibe başlayan jandarma, Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden yardım istedi. Kepez İlçesi'nde aracı durduran ekipler, saat 21.00 sıralarında Akyiğit'i gözaltına aldı. Bucak'a götürülen Akyiğit, sorgusunun ardından dün gece çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Olaydan sonra hastaneye gelen ailenin diğer kızı Nesibe Uysal, Rafet Akyiğit’in uzun süredir ölen ablasını tehdit ettiğini, cumhuriyet savcılığı ve jandarmaya defalarca suç duyurusunda bulunmalarına rağmen önlem alınmadığını iddia etti.

Diğer yandan Fatmana Uysal ve babası Şükrü Uysal'ın cenazeleri, bugün Bucak'ta Hacısarılar Mezarlığı'nda toprağa verilecek.