Mayıs 2011'den itibaren 3 aylık gönül ilişkisinin ardından ayrılmaları aşamasında Sibel Yılmaz'ı bağ evine kaçırıp basit tıbbi müdahale ile iyileşebilir şekilde yaralamak ve hakarette bulunmak iddiasıyla tutuksuz yargılanan minibüs şoförü Anıl Tezcan, 14 Aralık 2011'deki duruşma için adliyeye tabanca ile geldi. Anıl Tezcan, adliyenin önünde akrabası Özkan Öztürk ile konuşan Sibel Yılmaz'a, belindeki tabancasını çıkarıp 3 el ateş etti. Sibel Yılmaz, hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Yılmaz'dan çıkan kurşunun isabet ettiği Özkan Öztürk ise yaralı kurtuldu.

Olayın ardından kaçan ve kısa sürede yakalanarak tutuklanan Anıl Tezcan hakkında, Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı iddianame doğrultusunda, 'Tasarlayarak adam öldürmek' ve 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, sanık Anıl Tezcan ile Sibel Yılmaz arasında Mayıs 2011'den itibaren gönül ilişkisi başladığı belirtildi. Anıl Tezcan'ın, 30 Ağustos 2011'de yanındayken başka bir erkeğin telefonla aradığı Sibel Yılmaz'a kızıp tartıştığı, ardından bağ evine kaçırıp basit tıbbi müdahale ile iyileşebilir şekilde dövdüğü ve hakarette bulunduğu belirtildi. Sibel Yılmaz'ın şikayeti üzerine de Anıl Tezcan hakkında Alaplı Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldığı bilgisi iddianamede yer aldı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ilk kez hakim karşısına çıkan sanık Anıl Tezcan, 3 aylık gönül ilişkilerinin ardından, Sibel Yılmaz'ın başka bir erkekle görüşmeye başlaması nedeniyle aralarının bozulduğunu ileri sürdü. Anıl Tezcan, mahkemelik olmaları nedeniyle Sibel Yılmaz'ın yakınlarının kendisine yönelik saldırılarının olabileceği kaygısıyla olaydan 5 gün önce tabanca satın aldığını anlattı. Tezcan, "Tabanca ile birlikte 40 da mermi aldım. Ormanlık alanda 10- 15 el deneme atışı yaptım. Olay günü adliye kapısında duruşma saatini beklerken Sibel Yılmaz geldi ve önümden geçerken bana bakıp, 'Sana göstereceğim, sen görürsün' der gibi başını salladı. Adliye önünde Özkan Öztürk ile konuştuğunu görünce bir anda sinirlendim ve tabancayı çıkararak ateş ettim" dedi.

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, sanık Anıl Tezcan'ın ayrıca, Sibel Yılmaz'ın facebook şifresini ele geçirip, ilişkileri sırasında çektiği iddia edilen uygunsuz fotoğraflarını burada yayınladığı da ileri sürüldü. Sibel Yılmaz'ın şikayeti üzerine bu olayla ilgili Anıl Tezcan hakkında, 'cinsel taciz ve hakaret' suçlamasıyla ikinci bir soruşturma başlatıldığı ve soruşturma sürerken cinayetin gerçekleştiği belirtildi.



GG(EE/BT)